A Chelsea-Real Madrid párharc minőségi, két remek csapat feszül egymásnak. Nem igazán tudom megmondani, melyik jön majd ki jobban. Én azért a Real Madrid felé hajlok, de meglepődni akkor sem fogok, ha továbblép a Chelsea.

A londoni együttes azért zaklatott napokat élt meg, az orosz-ukrán konfliktus nem kedvezett a klubnak, ez okozhatott a fejekben némi zavart. Nem mondom, hogy ez a Brentford ellen csúcsosodott ki, már csak azért sem, mert én nem láttam előjelét. Ami látszik, hogy a Chelsea-Tuchel-Lukaku háromszög nem működik. De ennyi. A Chelsea azt a Brentford elleni pofont kivéve karakterben maradt végig, nem egy gálacsapat, ritkán szórja meg ellenfeleit, sok helyzetet ront el, hátul viszont nagyon stabil. Három belső védő, széleken két biztosíték, kapuban Mendy, lehetetlen neki gólt lőni, nagyon jó kapusnak tartom, de ezzel nem mondok újat.

A másik oldalon Courtois szintén remek, Militao és Alaba pedig annyira intelligens duó, hogy bár első idényük, de igazából egyszer sem volt arról szó, hogy Ramos valakinek hiányozna. Kap gólt a Madrid, mert kap. Kirívó volt a Barca elleni négy gombócos fagyi, de ha poénkodni szeretnék, azt írnám, jobbtól nem szégyen...

Igazából nem az az igazi Real Madrid, a Chelsea sem az a csapat, amely kicsiktől négyet kap. Ez egy totál más meccs lesz, felkészülésben, fókuszban, koncentrációban. A Kékeknek a top4 tutinak tűnik, a Realnak is belefért a Barca elleni zakó, azóta is hízik az előny.

Itt 100%-os koncentrációt várok. Alapvetően a Chelsea-nek a defenzív, stabil focija az alap. Visszapörgettem itt jó pár meccset, egyedül egy 'pool elleni 2-2 volt overes, ahol az ellenfél is minőségi volt. De ott is igazából egy pár perces időszak volt, ahol valami zavar volt a mátrixban. Én azt várom Silváéktól, hogy megpróbálnak lehozni egy kapott gól nélküli találkozót. A Real Madridtól szintén, igazából ha emlékszünk még a párizsi találkozóra, igencsak defenzív Madridot láttunk. Szidták is a fanok Carlót, de az élet végül csak őt igazolta. A vendégeknél az alapcsapat játszik, fogalmam sincs, Carlo produkált-e negatív tesztet, ott lesz-e a meccsen, de igazából ez a Real-gálacsapat annyira együtt van, annyira keveset rotál Ancelotti, hogy csukott szemmel is tudják, hol van, mit akar a társ. A tét nagy, a tisztelet egymás iránt megvan, ezért inkább várok taktikai csatát, mint túl nyílt focit, ahol helyzet helyzetet követ. Az under mellett pedig a két kapus, Mendy és Courtois is nyomós érv, képesek fogni a foghatatlant is, márpedig ahogy mondtam is, szerintem túl sok nagy helyzet nem lesz.

Chelsea - Real Madrid: Gólok száma - Felett/alatt tipp