A Challenger Tour sorozat murciai állomásán "cseszlovák" csörtét is rendeznek a nyolc közé jutásért.

Szlovák részről Lulas Klein a fellépő, aki tavaly remekül szerepelt az év egészét tekintve, ahol a salakos borításra feküdt rá és 23/17 -es mutatóval zárt. Igazán nagy menetelése nem volt, de egyenletesen és megbizhatóan teljesített, masszív Challenger szereplőket akasztott sorra a skalp listájára. Az idei évkezdése kitolódott, ugyanis csak most a salak szezon beköszöntével tért vissza a tenisz vérkeeingésébe, az év első szakaszában kihagyta a kemény pályås tornákat.

Pihenzen vágott neki az idénynek, múlt héten Marbellán két magabiztos sikert aratott Droguet és Lopez San Martin ellenében majd Alvarez Varona állította meg két szoros szettben.

Mindenesetre jó felkészülés volt a továbbiakra.

A cseh fél a "fakanalas" Forejtek, aki a bő másfél évben inkább kemény pályákon, főleg teremben ért el sileresebb meneteket. Salakon jobbára szenvedett, tavaly több meccsét is láttam és látványosan szenvedett a lassabb, szemcsés borításon nálánál akár jóval gyengébb riválisokkal szemben is.

Az itteni első meccseiken, Klein alalposan megdolgozott a sikerért, de Pellegrino esetében nem is csoda, hiszen egy remek salakos olasz játékosról beszélhetünk a legyőzött ellenfele személyében.

Forejtek egy gyengébben teljesítő és jóval hátrébb rangsorolt Mollekert pipált ki két szoros szettben.

Nálam alapjában meggyőzőbb a szlovák salak teniszre felvitt játéka, szerintem a gyprs ütemhez szokott cseh kollégáját is megoldja, akár egy szorosabb ütközet során.

Klein, Lukas - Forejtek, Jonas: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp