Így első pillantásra nekem erről a párharcra a gólok jutnak eszembe. Valószínűleg látunk majd párat, így amondó vagyok, egy-egy dugót minimum látunk mindkét játékrészben. A RasenBallsport eleve nem játszik besz@ri focit, és főleg nem játszik azt otthon. A Lipcse kicsit ilyen Barcás jelleggel hozza az idényt. A szezon eleje döcögős volt, a Lipcsének nem ment a játék, semmi sem klappolt, aztán Nkunku vezérletével csak megindult mind a játék, mind a Lipcse a tabellán felfelé. Már BL-indulást érő helyen áll, és áll az EL-ben is. A sorsolásnál mákja volt, mert a Szpartak jött volna szembe az előző körben, de az orosz csapatok kizárása miatt pl. a moszkvai vakációt meg lehetett spórolni. A gólok jönnek, hétvégén a BVB-nak ütöttek 4 szöget, de a Berlin, a Hannover vagy a Fürth is 4-56 gólokat kapott, vertek hármat a Sociedadnak, amely zsinórban hoz le simán 6 meccset kapott gól nélkül. Nkunkuék egészséges futballt játszanak, igazi bátor focit, simán lőhetnek 2-3 gólt.

Viszont nem írnám le ilyen téren az Atalantát sem. Ez az idei Atalanta azért nem játszik olyan gólzáporos találkozókat, mint megszoktuk, de panaszra nincs okunk. Sújtja őket sokminden, leginkább az, hogy Zapatára nem nagyon lehet számítani a folyamatos sérülések miatt, de teszik a dolgukat becsülettel. A Serie A-ban a top4-es pozíció elúszni látszik, főleg a hétvégi vereséggel, de akár itt az EL-ből is ki lehet vívni a BL-indulást, csupán meg kell nyerni a sorozatot. Nem esélytelen, hisz az elődöntőben a Rangers-Braga párharc nyertes verhető, a döntő meg egy meccs, akár Barca, akár más jön, egy meccsen minden lehet...

Az Atalanta focija is nézhető, szeret és tud támadni, modern futballt játszik az olasz együttes. Pasalic-ék is jó focit játszanak, nem nagyon tudom elképzelni erről a párharcról, hogy ne nyílt, ne őszinte futballt látnánk majd mindkét találkozón.

RB Leipzig - Atalanta: Gól mindkét félidőben - Igen/Nem tipp