A magaslati levegőben rendezett bogotai női WTA tornán már a negyeddöntőknél járunk.

Ez a sajátos kondiciókkal rendelkező torna egyúttal azt hozza magával, hogy a magaslat okán gyorsabb és hirtelen pattanó labdákkal kell megküzdenie a versenyzőknek.

Ez azt is hozza egyben magával, hogy a nem tipikus salakos spílerek aratják le a babérokat, hanem a kemény pályás játékhoz affinitást érzők is tudnak sikeresek lenni.

Ilyen a németek már-már veterán játékosa Tatiana Maria is, aki 35. évében járva újult erővel, nagy motivációval vetette bele magát a játékba.

A 2020 -as leállás után a tavalyi évben visszazökkent a germán, idén pedig szárnyal. Februárban nyert egy amerikai ITF versenyt, valamint Grenobleban elődöntőzött. Itt Bogotában pedig úgy néz ki megint aranyat ér az egykezes fonákja, amivel a legtöbb ellenfelet nyomás alá, kényelmetlen helyzetbe tudja hozni.

A mai ellenfele a hozzáképest svéd ifijonc Björklund, aki 23 évesen jelenleg a 183. A WTA legfrisebb ranglistáján.

Björklund egy portói elődöntőt tud felmutatni, maás jelentős tette nincs az új évben. Itt Kolumbiában két könnyebb riválist sikerült megoldania, azonban Maria ebben a formában más dimenziót képvisel.

Véleményem szerint a csinos skandináv sem tudja majd kezelni a védekező nyeséseket és támadó egykezes fonákokat alkalmazó német teniszét a svéd játéka eredményes lehetne, de Maria esetében egy olyan falba ütközik, ami gumifalként mindent visszadob és mindez Tatiana Mariának egy elődöntős bogotai jegyet jelenthet majd.

Bjorklund, Mirjam - Maria, Tatjana: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp