A mai napon a negyeddöntőket rendezik Marokkóban az urak számára. Az időrendben második összecsapás a Federico Coria – Richard Gasquet találkozó lesz. Korábban még soha nem játszott egymás ellen a két játékos ami alapvetően furcsa hiszen mind a ketten 30 felett vannak. Azonban az argentin esetében sokáig kellett várni az áttörést ezért jöhetett csak most létre ez a találkozás.

Coria az utóbbi 2-3 évben kezdte el gyűjtögetni a Challenger torna győzelmeket és 250-es tornákon is egyre továbbjutott. Kicsit szomorú,hogy ilyen későn érő típus. Idén egy Buenos Aires-i és egy Rio de Janeiro-i negyeddöntővel hívta fel magára a figyelmet.

Kettejük közül egyértelmű,hogy az argentinnak volt nehezebb sorsolása hiszen egy top50-est kapott az első körben Davidovich Fokina személyében. A második körben pedig esélyeshez méltón győzte le a bosnyákot. Mindkét körben jól adogatott az argentin ami nem garancia a sikerre,de jó alapot ad.

Ellenfelét Gasquet senkinek nem kell bemutatni. A játéka széles spektrumon mozog. Azonban rengeteg hibával játszik és nagyon hullámzó a játéka. Erről tanúskodnak az elmúlt fordulók eredményei is. Hiszen Laksoonen ellen 3 szettre kényszerült amire még azt mondom belefér,de a 150-en kívül tanáyzó Kotovot is csak három játszmában bírta legyűrni. 35 évesen a pályán töltött idő előbb utóbb kiütközik a tornákon és ez a mai napon se lesz másként.

Nem számítok könnyű találkozóra,mert a francia ügyesen variálja a játékot,de fizikálisan egyértelműen jobb Coria. Richard ha az elején nem tudja ráerőltetni a játékát az argentinra onnantól esélye se lesz. Ezen a tornán szerintem végre megtörik a jég és jöhet egy elődöntő Federiconak.

Coria, Federico - Gasquet, Richard: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp