A tengerentúli, India Wellsben és Miamiban rendezett Masters Tornák után újabb ATP 100 -es viadalt rendeznek, immáron Európában, a szokásos Húsvét környéki időpontban Monte Carloban.

A selejtezőkkel már szombaton megkezdték a küzdelmeket a mai napon az első kört sikeresen vevők folytatják a küzdelmeket a délelőtti órákban elkezdve a harcot.

A kvali első helyen kiemelt játékosa Benjamin Bonzi lesz, akinek franciaként hazai pálya lehet a Monte Carlo. Bonzi nagy adogatásokkal és konzekvens játékkal rendelkezik, mely minden borításon megállja a helyét. Az első körben is megmutatta az "alap" jó játékát, könnyed magabiztossággal intézte el az olasz Stefano Travagliát két sima 6:3 -as etapban.

A mai ellenfele a több tornán is nagyot dobbantó, ám egyenletes teljesítményre eddig nem képes cseh fiatal Lehecka lesz. A 21. születésnapját ma ünneplő cseh fiú tavaly még a Challenger létráit mászta, Tamperében és Bukarestben tornát is nyert, idén pedig Rotterdamban 500 -as tornán egészen az elődöntőig menetelt. Azóta azonban elvesztette a fonalat. Pauban Kukushkin 0:6,2:6 -ra mosatta fel vele a padlót, a Davis Cupban Baez ellen kapott ki az argentinok elleni fellépésen. Santiagoban Etcheverry két könnyed breakelt szettben parancsolt megálljt neki. Marbellán a veterán Kohlschreiber ellen fogyott el látványosan, szett előnyről, Marrakechben a múlt héten Györe Laci is két 6:4 -es breakelt szettben ütötte ki a versenyből.

Tegnap szerencséjére egy szintén nem a topon levő Laaksonen ellen, szetthátrányból képes volt összekaparnia magát, ám egy nagy ütő és lelkiekben összeszedett, "hazai pályás" Bonzi ellen ez az összteljesítmény megítélésem szerint kevés lesz.

Bonzi, Benjamin - Lehecka, Jiri: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp