Elérkeztünk a bogotai női WTA torna fináléjához, és ahogyan azt várni lehetett a papírforma itt, a magaslati levegőn mit sem ér.

brazil részről Pigossi, míg a másik oldalon a német Tatiana Maria borította a statisztikusok elképzeléseit és várakozásait.

Pigossi a negyeddöntőben és az elődöntőben vitte véghez a nagy tettet azzal, hogy előbb Yastremskát penderítette ki a versenyből, majd az új házi kedvenc fiatal kolumbiai Osorio Serranót is sikerült két szoros szettben egy 7:5 és egy tie-breakkel lapátra tenni a hazaiak nagy bánatára.

Tatiana Maria nyesegetős tenisze, ami védekezésre és támadásra is jó még mindig hatásos fegyver, ezzel sikerült sorozatban felőrölni az ellenfeleit. A német anyuka a svéd Peterson ellen borította az előzetes várakozásokat nagyon könnyedén, egyedül a második kvalifikációs meccsén volt gondban egy szett erejéig a chiei Gatica ellenében, de sikerült megfordítania azt a fellépését is.

Itt egy igazi döntőről beszélünk, hiába jutott játszi könnyedséggel Maria a fináléba, ez a brazil Pigossi nagyon szívós és akaratos játékos, nem hiába ért oda tavaly a tokióiaz olimpián párosban is a dobogó felső fokára és nyert aranyat a honfitársa Stefani oldalán.

Pigossi megcsillogtatta harci kedvét mind Yastremska, mond Osorio Serrano ellenében, tipikus a végsőkig küzdő játékos, aki meccslabdákat hárítva, végig hitt a sikerekbe, ezért van itt a döntőben.

Kemény és szoros mérkőzésre számítok, ahol a brazil most sem adja majd könnyen magát, 3,5 game játék handicappel megtámogatva pedig eléggé erősnek érzem a bogotai végső mérkőzésre szánt várakozásaimat.

Pigossi, Laura - Maria, Tatjana: Játék hendikeppel - Hendikep tipp