A mai napon rendezik a döntőt Marokkóban az urak számára. Egyrészről meglepetés döntősünk van Molcan személyében ellenfele pedig Goffin lesz. Egyszer már összecsaptak nem is olyan régen ahol a szlovák nyert. Kicsit meglepődtem,hogy ha nem is sokkal,de a szlovák az esélyesebb a találkozót megelőzően.

A belga sérülése nagyon visszavetette a játékát és a formáját egyaránt az elmúlt években. Az,hogy januárban kikapott a szlováktól egyáltalán nem mérvadó. Davidnak jót tett a Davis Kupa hangulat,mert azóta sokkal jobban és nagyobb hittel játszik a mérkőzésein aminek meg is lett az eredménye. Hiszen azóta 12 mérkőzésből csak 3szor kapott ki. A legnagyobb probléma ami az egész tornán visszaköszön az,hogy időnként dekoncentráltá válik. Ha viszont megvan a fókusz félelmetes labdákat üt Goffin. Hosszan a vonal mellé pakolja a labdákat amelyekkel láthattuk tegnap is,hogy Coria sem tudott mit kezdeni.

A szlovák élete menetelésében van ezt kijelenthetjük hiszen élete második ATP torna döntőjére készülhet. Az elődöntőben Györe pocsékul játszott így hozzásegítve Molcant a döntőbe. Rosszul adogatott és rengeteg felesleges akciót csinált a szerb. Persze a ki nem kényszerített hibák gyűjtögetését sem sajnálta. A szlovák erőssége volt,hogy a hosszú labdameneteket jól bírta. Laci meg belerontott sokszor.

A belga előnyére válik,hogy rutinos róka már hiszen jóval nagyobb meccs rutinnal rendelkezik ezen a szinten mint Alex. A találkozó kulcsa az lesz,hogy Goffin támadásai mennyire lesznek pontosak és ha kevésbé hullámzó produkcióval áll elő szerintem legyőzi a szlovákot. Egy jól játszó Davidnak nem jelenthet gondot megszerezni a trófeát.

Molcan, Alex - Goffin, David: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp