Az erőltetett menet utolsó állomásához érkeztek a magyar másodosztály, a Merkantil Bank Liga csapatai, mert innentől kezdve heti egy meccses ritmusban tudják le a bajnokságból hátralévő hét fordulót. Történt egy s más az elmúlt héten, ami kellőképpen borzolta a szurkolók kedélyeit, de az általam választott párosítás, a Szentlőrinc SE - Soroksár csapatai szépen csendben kimaradtak ebből. Jelen pillanatban egyikük sincs közvetlenül veszélyeztetve a kiesés rémétől, mert keményen beékelték magukat a középmezőnybe, de egy-két győzelemre még mind a kettőjüknek szüksége van a nyugodt hajrához. Ez a mérkőzés kiváló alkalom lehet ehhez, ezért úgy gondolom, hogy mind a ketten megpróbálnak győzelemre játszani. Ha jó a gondolatmenetem, akkor viszont annak a mérkőzésen szerzett gólok számában is jelentkeznie kell és arra azért brutálisan csábító szorzót kínálnak az irodák.

Ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor nem nagyon tud tőkét kovácsolni kedvező sorsolásából a Szentlőrinc. Hiába játszhatnak zsinórban négy meccset saját pályájukon Marián Sluka játékosai, ezekből két meccs után csak 1 pontot tudnak felmutatni eddig. Azt is a kiesőjelölt Budaörs elleni hétközi mérkőzésen történt pontmentésnek köszönhetik. Viszont a tippünket erősítendő azt azért elmondhatjuk a hazaiakról, hogy a Szentlőrinc SE Sporttelepen játszandó mérkőzéseiken 1-1 gólra bárki ellen képesek lehetnek. Nem is kell nekem több, mert a többit rábízhatjuk a vendégcsapatra.

Arra a Soroksárra, mely mostanság olyan eredményeket ért el amiket nem szokott, ezért joggal bízhatunk benne, hogy az elmúlt két meccsel letudták ezt a szériát Lipcsei Péter fiai. Kezdődött mindez egy hete a Tiszakécske elleni 0:1-es vereséggel, majd folytatódott a hétközi Hali elleni 1:0-ás győzelemmel. A Sorira sem a lőtt gól nélküli, sem a kapott gól nélküli mérkőzések nem igazán jellemzőek, tehát épp itt az ideje, hogy visszatérjenek a régi kerékvágásba Lovrencsics Balázsék. A csapat adott és képes is rá, mert azt már többször "megénekeltük", hogy a Fradi fiókcsapatáról beszélünk esetükben, tehát erre felesleges újra kitérni.

Akik követik az írásaimat, azok tudják jól, hogy a vendégek meccseit kiemelten figyelem, követem. Nos, azt kell mondjam, hogy jó érzékkel kezdtem pihentetni Őket, mert elkaptam azt a csipet torpanást mely az eredményességüket érintette. Most én is kíváncsian várom, hogy jó érzékkel húztam-e elő Őket újra a talonból.

Szentlőrinc SE - Soroksár: Gólok száma - Felett/alatt tipp