A monte-carloi Masters tornával végérvényesen megindulnak az európai salakos turnék, többek örömére, kevesebbek bánatára, viszont az tény, hogy páran nem mozognak annyira otthonosan a salakon, és Khachanov is például ilyen.

Az orosz Khachanovnak nem ez élete szezon kezdete, az év első tornáján még döntőzött Monfils ellen Adelaideben, utána azonban legtöbbször az első-második körökben búcsúznia kellett a versenyektől, az egykor top 10-es játékosnak. Látszik, hogy nem a salak a prioritása az orosznak, a február márciust is inkább a fedett és kemény pályának szentelte, az elmúlt években rendre negatív, vagy egy alig pozitív mérleggel zárta a salakos túrákat. Nagy ütései vannak mind a két oldalról, de őrült nagy hibaszázalékkal dolgozik, nem a stabilitás mintaképe jelenleg Khachanov.

Schwartzman argentinként természetesen teli salakos játékos, és azért idén már 12 salakos meccs van a lábában, nála nem meglepő, hogy az Australian Open után hazafele, Dél-Amerikába vette az irányt, és űzte a salakos versenyeket. Buenos-Airesben és Rióban is döntőzött, előbbin Ruud, utóbbin a mostanában verhetetlennek tűnő Alcaraz verte, szóval vállalható második helyek ezek. Schwartzman tipikus salak specialista, nagy pörgetett tenyeressel, stabil fonákkal, igazi pióca, akit alig lehet lelőni a pályáról, csak stabil alapvonaljátékkal (mint Ruud meg Alcaraz) van ellene keresnivalója az ellenfeleknek.

Schwartzman stabilitása és salakos tenisze, plusz, hogy már a sokadik meccse idén ilyen borításon óriási hendikep Khachanov ellen, nálam ez minden számítás szerint sima argentin győzelmnek kell, hogy legyen.

Khachanov, Karen - Schwartzman, Diego Sebastian: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp