Vélhetően már egyik együttesnek sem lesznek kiesési gondjai, bár azért még elég sok van hátra. Láttunk már csodákat, bár azt hiszem, itt hatalmas pálfordulásnak kell történnie, ha arról akarunk beszélni, hogy megéghet még akármelyik csapat. Erre mondjuk nagyobb esélye van a vendégeknek, bár az övéké is fikarcnyi.

A Sampdoria csapata jelenleg a tizenhatodik helyen áll, előnyük hét pont a már kiesőhelyen álló, városi rivális Genoával szemben. Idegenben botrányosan rosszul teljesít a Samp, még akkor is, ha legutóbb sikerült Veneziában nyerjenek Caputo első félidei duplájával. Érdekesség, hogy a legutolsó három együttest például sikerült verjék idegenben, de ezen kívül egyedül az Empoli otthonából tudták elhozni a három pontot. Ezeket leszámítva még két döntetlenjük van kilenc vereség mellett, gólarányuk ehhez képest nem olyan rossz, 16-23. Hazai pályán többet kapnak, idegenben eléggé stabilan védekeznek, nem nyílnak ki annyira.

Nehéz dolga lesz a Bolognának, de szerintem jó esélyük van arra, hogy rúgjanak legalább két gólt Giampaoli csapatának. Idegenben 2003-ban nyert a Sampdoria a Bologna otthonában, az azóta lejátszott tizenkét mérkőzésükön 0-5-7-es mérleget tudnak felmutatni. Nem sok jóval kecsegtet ez a statisztika a vendégek szempontjából, de ami jó hír, hogy 2016 óta majdnem mindig megvolt a 2.5 gól felett mindkét csapat pályáján. Sőt, a legutóbbi hat mérkőzésükön egyaránt rúgott legalább két gólt a Bologna.

A hazai együttes legutóbb februárban rúgott két gólt, azt szintúgy hazai pályán. Azóta sajnos mindössze egy gólt sikerült szerezzenek, majd négy góltalan találkozó következett. A vendégek vannak annyira pocsék formában, hogy ellenük támadjon fel a hazai együttes, így a tippem az, hogy zsinórban hetedik egymás elleni találkozójukon is rúg kettőt a Bologna.

Bologna - Sampdoria: Bologna által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp