A kaposvári csapat az elmúlt években odáig süllyedt, hogy a harmadik vonal középmezőnyében tanyázik jelenleg, feljutási esélyei pedig viszonylag hamar szertefoszlottak. A vendégek jelenleg vezetik a harmadik vonal Nyugati csoportját, de csak egy ponttal előzik a második helyezett Mosonmagyaróvár együttesét.

A hazai együttes a 2019/20-as szezonban nagyon simán kiesett az első osztályból, majd a tavalyi szezonban a másodosztály utolsó előtti helyén végeztek. Idén szerencsére nem lesznek kiesési gondjaik, ha csak el nem bukják a hátralévő kilenc mérkőzésüket. Vannak azért idén is érdekes eredmények a kaposvári együttes háza táján, például pár fordulóval ezelőtt a Balatonfüred verte őket idegenben, 4-0-ra. Ma hazai pályán fogadják a feljutásra is esélyes, jelenleg listavezető BVSC-t, akik fantasztikus szezont futnak. Jelenleg ők szerezték a legtöbb gólt és kapták az egyik legkevesebbet. Ezzel szemben a Kaposvár egy tipikus középcsapat, keveset rúgnak, és kb. ugyanannyit kapnak.

Legutóbbi tizenkét mérkőzéséből mindössze egy találkozót veszített el a BVSC, sajnálatukra a legfontosabbat, a második helyezett MTE ellen. Ennek köszönhetően csak egy pont a különbség közöttük, így igen kiélezett a csata a feljutásért. A második MTE a kiesőhelyen álló Komárom csapatát fogadják, így gyakorlatilag szinte biztos a három pontjuk. Ezen a találkozón nehéz dolga lesz a fővárosi együttesnek, de nem lehetetlen. Szerintem szeretnék korán eldönteni a mérkőzés kimenetelét, így már az elejétől nagyon menni fognak. Több mérkőzésük is már az első félidőben eldőlt ebben a szezonban, így nem lenne meglepő, ha több gólos előnnyel mennének félidőre.

Noha nehéz dolga lesz a BVSC csapatának, szerintem sikerülhet begyűjteniük a három pontot. Már az elejétől menni fognak előre, a tippem az, hogy 2-0 lesz a félidő a vendégeknek.

Kaposvari Rakoczi FC - Bvsc-Zuglo: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp