A lányoknál a legfelsőbb szinteken is megkezdik a Billy Jean King Cupon belül, leánykori nevén, FED Cup a legjobb válogatottak a kvalifikációs csatározásokat.

A csehek a hazai pályát kihasználva, sakakra vittét a párharcot a britek egytől egyik gyors pályás játékosainak kellemetlenségére.

A találkozókat a prágai CLTK létesítménybe vitték, ahol a főváros lakói kellő számban buzdíthatják az övéiket.

Petr Pala cseh kapitány az első meccsre Vondrousovát jelölte meg Harriet Dart ellenfelének, amit minden bizonnyal behúz a friss olimpiai érmes, a második meccsre érdekes döntés született.

A friss US Open bajnok lány Emma Raducanu ellenfelének lehettet volna Bouzkovát, Fruhvirtovát felírni ám a kapitány a salakon is agresszív játékra képes Martincovát nevezte előzetesen, aztán meglátjuk lesz e változás.

Mindenesetre Emma Raducanu egyáltalán nincs formában és most egy olyan felületre merészkdeik, melyen semmilyen tapasztalattal nem rendelkezik tét mérkőzést illetően.

Anne Keothavong mondjuk állíthatta volna a "kezdőbe" Katie Swant vagy Kartalt is valószínű a kegjobb döntést hozta.

Mindenesetre ez a Martincova aki szintén nincs csúcsformában, a salakos tenisz csínját-bínját ismeri és az említett agresszív stíkus is renekül fog jönni neki Raducanuval szemben.

A brit lány hirtelen nőtt ki első számú brit reprezentánsá a válogatottban is ám teljesítmémyén látszik, hogy ezt a szotuációt még nem tudja a legmegfelelőbben kezelni.

Salakon bárki is jön a csehektől szembe vele az móresre fogja tanítani salakos teniszből Emmát!

Martincova, Tereza - Raducanu, Emma: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp