A mai napon Dávid és Góliát csap össze Monte Carloban már ami a fizikai paramétereket illeti. Hiszen a negyeddöntők egyik párharca lesz Diego Schwartzman és Stefanos Tsitsipas találkozója. Ahogy haladunk előre az időben egyre inkább leírják a fogadók az argentint.

Diego végignyomta a februári salakos tornasorozatot ahol a jelen és/vagy a jövő két salaksztárjától kapott ami beleférhet még egy ilyen specialistának is mint az argentin. Schwartzman februári munkája azonban beérni látszik. A sorsolása sem volt sétagalopp,mert első körben Khacsanovot kapta aki nem egy vörös borítás mágus,de 1000-es torna első körben kellemetlen ellenfél. Látszik az argentinon,hogy rendkívül motivált és a végtelenségig küzd. Ezt a tornán többször bizonyította hiszen az orosz ellen szett hátrányból fordított. Majd Marcinak adott egy 6-0-t és hiába volt break hátrányba visszajött, valamint tegnap Musetti ellen is megfordította a találkozót. A hosszú labdameneteket képes lenne az örökké valóságig játszani. Pillanatok alatt fordít védekezésből támadásba. Régen nem láttam ennyire jó formában és hittel játszani Diegot.

A görög abszolút szenved eddig az egész évad során és nincs ez másként itt Monte Carloban sem,mert hiába van itt szett veszteség nélkül a játéka darabos. Györe Laci ellen is rengeteget rontott és a nyerők is elmaradtak Tsitsipastól. Ha a szerbnek nem lett volna tele a gatya a görögtől simán megverhette volna. Voltak periódusok amikor játékokon keresztül a hibákról szólt a játék,mintsem a nyerő ütésekről.

A salakszezonra való felkészülés minőségét tekintve és látva,hogy a két játékos közül jelenleg az argentin előrébb jár ezen a borításon szerintem a győzelem sem kizárt Diego számára. Rendkívül motivált és a győzni akarás dolgozik Schwartzmanban és a görög hullámzó játéka okán hosszú meccsre számítok.

Schwartzman, Diego Sebastian - Tsitsipas, Stefanos: Játék hendikeppel - Hendikep tipp