A török bajnokság abból a szempontból szinte egyedülálló hogy négy csapat is kiesik a második vonalba a szezon végén. Ez nagyon rossz hír viszont a jelenlegi hátsó négyesnek, hiszen legalább 10 pont mindegyikük lemaradása a jelenlegi 16. helyezett Giresunspor mögött, tehát mondhatjuk az érdemi kérdések eldőltek annak ellenére hogy még hat fordulón keresztül izzasztják egymást a csapatok.

A vendégek éppen ennek a négyesnek a tagjai. Nem véletlen hiszen február eleje óta nem tudtak nyerni, de még pontot szerezni sem. Ez az időszak immáron a kupameccsel együtt tíz mérkőzést ölel fel! Nincs mit szépíteni ezen, láthatóan elengedték a szezont, két-három gólos vereségek követik egymást. Ezek után sokkolóan hatna számomra ha a másik oldalon parádés formába lendülő Fenerbache éppen most hibázna egy óriásit.

Szalaiék a múlt héten megkapták a lehetőséget miután riválisuk a Konyaspor váratlanul vereséget szenvedett egy már szinte reménytelen helyzetben levő csapattól a Rizesportól (1-2). Ezzel feljöttek a második pozícióba ami Bajnokok Ligája indulásért ér, ellenben a bronzérmes hellyel így a tét hatalmas. A Konferencia Ligából való kiesés óta a gárda bitang jó, a megszerezhető 18 pontból 16-t begyűjtöttek és többször kiszakadt a gólzsák is. Az előző körben az ősi rivális Galatasarayt verték otthon 2:0-ra. A keretük szinte fullos, egyedül Özil játéka kérdéses ami már nem akkora érvágás mint jópár évvel ezelőtt lett volna.

A két csapat egymás elleni meccsei szoros mérkőzést szoktak hozni és a legutóbbi két ilyen meccsen nem is tudott nyerni a Fener. Itt ma nagyon más a képlet, több gólos hazai győzelmet várok.

Tipp: 3-0

Fenerbahçe - Göztepe A.Ş.: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp