Elképesztően fontos, pénteki napot tartanak a Serie A-ban. A bajnoki címre esélyes AC Milan és a városi rivális Internazionale is pályára lép a forduló nyitó napján.

A Scudettóra hosszú idő után esélyes reálisan az AC Milan, pontosabban 2011-ben nyerték meg a Scudettót.

A Stefano Pioli vezette piros-feketék a legutóbbi két fordulóban a San Siróban a Bologna ellen (0-0), míg Torinóban a Toro ellen (0-0) hullajtottak rendkívül fontos pontokat. Nem is lehet más a cél, mint Ibrahimovic nélkülözése mellett Giroudéknak megtalálni a góllövő cipőt, míg hátul tartani az eddig is hatásos védekezést.

Bár vezetik a táblázatot a milánosok, de vesztett pontok tekintetében már egy egységgel rosszabbul állnak az Interrel szemben. Tehát most a vetélytárs botlására is apellálni kell már, közben begyűjteni a kötelező feladatokat.

A Milan odahaza a legkevesebb gólt kapta a bajnokságban, tizenhat bajnokin mindösszesen 12 -t. A francia Mike Maignanra biztosan lehet számítani a kapuban, előtte pedig a Calabria, Kalulu, Tomori, Theo Hernandez alkotta négyes megint makulátlanul zárhat. A Milannak nem is a védekezésével volt eddig sem a gondja, legutóbbi öt bajnokijukon gólt sem kaptak, a tavasszal a Juventus és a Napoli erős csatársorát is nulla gólon tudták tartani.

A Genoa kiesőjelöltként érkezik a San Siróba. Az Alexander Blessin vezette vendégek a legkevesebb gólt szerezték, mindössze 24 -t (a Salernitanat nem számolom, mert két meccsel is kevesebbet játszottak, ők 23 -nál járnak).

A Genoanál mindig az a kérdés megint nulla gólon maradnak vagy esetleg eljutnak egy talált, mini gólig. Február 25 -től lezajlott hat meccsükön négyszer teljesen besült a támadójátékuk, egyedül otthon a Torinónak (1-0) és a Laziónak (1-4) tudtak kaparni egyet.

A Milannak olyan fontos ez a meccs a két ponthullajtás után, hogy az alap stabil védekezést most sem fogják feladni, elől pedig Giroudék egyet vagy kettőt piszkálva eldöntik majd a három pontot, de ebből a gyengus Genoából ma nem nézek ki gólt.

AC Milan - Genoa: Genoa által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp