Az elmúlt pár mérkőzés alapján kijelenthetjük, hogy kisebb hullámvölgyve került a paksi gárda, illetve, hogy visszaesés tapasztalható a gólok számában. Most szerencséjükre egy gyengébb ellenfél ellen kell bizonyítaniuk, így talán jó esélyük van arra, hogy újra győzelemnek örülhessenek Pakson.

Az idei szezon a paksi oldalon arról szólt, hogy mindig egy góllal többet kell szerezzen a csapat, mint az ellenfél. Ez négy fordulóval ezelőttig műkődött, de azóta jelentős visszaesés tapasztalható a hazaiak támadójátékában. Négy nyeretlenül megvívott találkozó után elmondható, hogy a Paks lemondhat a nemzetközi kupáról, és elég ugyan a Magyar Kupára koncentráljon. De az is igaz, hogy lassan elkezdhet hátrafelé is nézni Bognár György csapata, mert a két kieső csapat kilenc pont lemaradással van mögöttük.

Bognár Iatván téli eligazolása látszik a hazai csapaton, a legutóbbi négy mérkőzésükön mindössze két gólt rúgtak. Azt gondolom, hogy ma ismét kinyílhat a gólcsap, persze nem lebecsülve az MTK-t. Nekik (is) valószínűleg elúszott a jövő évi NB1-es szereplés, és nem csak azért, mert ennyivel le vannak maradva. A nyerhető mérkőzéseik nagy részét nen sikerült hozzák, például Gyirmóton is 1-1 lett a vége, ami egyik csapatnak sem jó. Így kéz a kézben sétálhatnak az NB2-be. Nagyon keveset rúgnak, és még az sem számít, hogy keveset is kapnak. Ma egy olyan Paks ellen találkoznak, akik vért ittak és újra azt a támadójátékot játszhatják, mint egy hónappal ezelőtt. Már csak annál is inkább, mert ezután a találkozó után jön nekik az Újpest elleni kupa-elődöntő, amit muszáj megnyerniük. Csak így van esélyük kijutni Európába.

A tippem az, hogy ismét kiváló támadójátékkal rukkol majd ki a Paks és szereznek legalább három gólt.

Paksi SE - MTK Budapest: Paksi SE által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp