Megmondom őszintén én a bukik helyében sokkal alacsonyabb szorzón nyitottam volna a piacot az Újpest FC - Zalaegerszegi TE magyar elsőosztályú bajnokin. Sem a párosítás múltja, sem a két csapat formája, sem a felek egymáshoz való viszonya nem feltételezi azt, hogy a csapatok beleálljanak egy langyos kevés gólos meccsbe. Ráadásul, bár még nem látszik így 6 fordulóval a bajnokság vége előtt, a győztes komoly lépést tehet a nemzetközi kupaindulás felé. A valószínűsíthetően bajnok Ferencváros kupagyőzelme esetén a negyedik helyezés is nemzetközi szereplést ér.

Bár a hazai lila-fehérek még a kupában is érdekeltek, tehát saját jogon is kivívhatják a nemzetközi szereplést, ettől függetlenül nem gondolnám, hogy feladnák a "B" terv lehetőségét. Pár hete még a kiesés réme fenyegette a fővárosiakat, de az edzőcsere és pár jól időzített igazolás valamint a Kisvárda elleni meccseik jótékony hatása megindította Őket felfelé mind játékban, mind eredményességben. Budu Zivzivadze érkezésével a gólok, Milos Kruscsics érkezésével a megalkuvást nem tűrő nyílt, őszinte támadójáték költözött a Megyeri útra, mely győzelmekben, pontokban mérhető. Nem akarom és nem is fogom felsorolni az összes újpesti játékost, hogy ki mit tett hozzá ehhez a remek szerepléshez, de most külön kiemelném Giorgi Beridze-t. Nekem egyedül a grúz csatár teljesítménye lógott ki lefelé a csapat teljesítményéből. A legutóbbi Paks elleni győzelmüknél viszont kiemelkedőt nyújtott, tehát innentől kezdve jaj az ellenfeleknek, mert a teljes újpesti támadószekció bombaformában van.

Még 3 ponttal és 1 hellyel a vendéglátója előtt, a 4. helyen van a ZTE, de annak a zűrzavarnak amit a zalaiak az utóbbi időben átéltek, előbb-utóbb jelentkeznie kell. A Honvéd elleni győzelmükben még távozó edzőjük Waltner Róbert munkáját véltem felfedezni, de a lendület lankadni fog, ebben biztos vagyok. Nem mondom, hogy Molnár Balázs érkeztével ne tennének meg minden tőlük telhetőt a kék-fehérek, de a Loki elleni idegenbeli meccsükön már nagyon mozgott a léc a veretlenségi sorozatukat illetően. Ma le is verik.

Egy kifejezetten sikeréhes hazai csapatra számítok a találkozón, akik lehet hogy már az első félidőben realizálják a tippünket.

Újpest FC - Zalaegerszegi TE: Újpest FC által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp