A vendégcsapat jövő heti kupakötelezettsége miatt rendhagyó módon már szombaton lejátsszák a Merkantil Bank Liga 33. fordulójának nyitómérkőzését, a Budafoki MTE-Újbuda - Győri ETO találkozót. A hazaiaknak égetően szükségük van minden pontra a kiesés elkerülése elleni küzdelemhez, míg vendégeiknél már jó pár napja minden a Ferencváros elleni Magyar Kupa elődöntőről szól. Ezt a kettősséget figyelembe véve én személy szerint kizárnám a vendéggyőzelmet, így egy vállalható oddsu DNB 1-et küldök játékba erre a mérkőzésre.

Egy négymeccses győzelmi sorozatot zárt le a Budafok az előző fordulóban a budaörsi vereségével. Hiába szereztek vezetést Adorján góljával már a mérkőzés elején, ebből nem tudtak tőkét kovácsolni, mert a szintén a kiesés szélére sodródott ellenfelük hazai pályán fordítani tudott ellenük. Csizmadia Csaba vezetőedző szerint ez a sitt még nem végzetes a jelenlegi 16. helyezett csapata számára, ugyanakkor túl sok ilyen nem fér bele a vörös-feketék teljesítményébe, mert a végzetes pozíció csak 3 pontra van tőlük. Kovács Dávid és Szabó Levente eredményes csatárjátékára feltétlenül szükségük lesz a Promontor utcában, de az sem baj, ha a védelmüket is sikerül stabilizálni a budaörsi mérkőzésüket megelőző szintre.

A vendégcsapatnak a jövő heti kupameccs tükrében egy púp a hátán ez a mostani találkozó. Nehéz, szerintem lehetetlen küldetése lesz Klausz Lászlónak, hogy függetlenítse játékosait a Ferencváros elleni mérkőzéstől. Az ETO-nál pillanatnyilag amúgy sem ég a ház a kiesést illetően. Azt a pár győzelmet ami ehhez kell, azt a későbbiek során majd behúzzák, most egy a cél, senki ne sérüljön meg.

Hatalmas ziccer ez a szituáció a hazai BMTE számára, mert ilyen könnyen normál esetben biztos, hogy nem juthatnának hozzá az üdvözítő 3 ponthoz. Szerintem élnek a lehetőséggel Csizmadia Csaba játékosai.

Budafoki MTE-Újbuda - Győri ETO: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp