A tegnapi futásom után sokat hezitáltam, hogy a magyar meccsek közül melyik összecsapást válasszam ebből a bőséges kínálatból. Első osztály kilőve, mert ott számomra két megtippelhetetlen meccs következik. A harmadosztályból egyedül a sényői csapatot ismerem, ott az oddsok nem voltak valahogy a kedvemre. Ezért maradt a másodosztály, mint lehetőség, de itt is nagyon észnél kell lenni, mert a már biztonságban lévő csapatok részéről elkezdődhet a jótékonykodás. A Békéscsaba 1912 Előre – Szolnoki MÁV FC összecsapás viszont egyáltalán nem illik ebbe a sorba. Itt kőkemény küzdelem várható a pontokért. A hazai pálya miatt, a vendégek nehézségei miatt és végül de nem utolsó sorban Lukács Raymond haverom miatt ezt az összecsapást választottam játékra.

Újabb hatpontos meccs vár a jelenleg 16. helyezett Előrére, mely csak 4 pontra van a kieső helyektől. Mivel tegnap a Budafok győzött, ezért a csabaiak számára is kötelező lenne hozni ezt a bajnokit. Szorult helyzetükben jól kalkulálnak a lila-fehérek , mert ha a hátralévő hazai meccseiket megnyerik, akkor szinte biztos hogy bennmaradnak a másodosztályban. A mostani meccs egyébként jó esély kínál Schindler Szabolcs csapata számára, hisz a liga utolsót fogadják. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy ehhez egy lőtt gól nem biztos, hogy elég lesz számukra. Na itt jön a képbe Lukács Raymond, aki vezeti a másodosztály góllövő listáját. Ő, Máris és a középpályáról Pantovics segítségével megoldhatja a mai feladatot csapata számára.

Vérmes reményei nem nagyon lehetnek a szolnokiaknak a bennmaradást illetően, de ettől függetlenül becsülettel küzdenek a lehetetlenért. Náluk az edzőcsere sem érte el a várt eredményt, hisz Romanek Jánossal a kispadon sem tudnak jó teljesítményt nyújtani. Néha-néha egy-egy győzelem becsúszik az eredménysorukba, de nem ez a jellemző rájuk. Legutóbb ugyan hazai pályán verték a Nyíregyházát, de súlyos árat fizettek érte, mert elvesztették három alapemberüket. Szabó Alex, Irmes Dávid Zsolt és Hleba Tamás mind sárga lapos eltiltását tölti a mostani fordulóban, pótlásuk pedig nem lesz egy egyszerű mutatvány Romanek számára.

Úgy gondolom a biztos hazai győzelemhez legalább két gól kell a csabaiaktól, arra pedig képesek lehetnek.

Bekescsaba - Szolnoki Máv-Mondi: Bekescsaba által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp