Kezdi eltöketlenkedni a szezon végét a Hoffenheim, pedig a Bayern elleni iksz után senki nem gondolta volna, hogy ez lesz a vége.

Zsinórban három vereségnél jár a hazai együttes, pedig két találkozó a kötelezően nyerhető mérkőzés volt. Egyedül a Leipzig elleni mérkőzés volt az, ami jelen helyzetben a vállalható kategória, a Bochum és a Hertha elleni vereség kifejezetten ciki. Két, a tabella hátsó felében található együttes ellen sima vereség, kevesen gondolták volna ezt pár fordulóval ezelőtt. Jelenleg ott tart a Hoffi, hogy kiesett az első hatból, és már csak a hatodik helyre van esélyük. Két pont előnnyel van előttük Konferencia Liga-selejtezőt érő hatodik helyen a Köln. Nem tudok mást írni erre, mint az, hogy ezt elrontották, de nagyon. Bár igazából tudjuk, hogy a Hoffenheim ebben profi.

A Fürth csapatának meszeltek erre a szezonra, kiesnek a Bundesliga 2-be. Keveset rúgnak, sokat kapnak és pontjuk is alig van. Tíz ponttal vannak lemaradva az előttük álló Bielefelddel szemben, akik ma a Bayern ellen lépnek pályára.

Az egymás elleni találkozójukon novemberben egy kilenc gólos mérkőzést játszottak, az a találkozó rendkívül közönségszórakoztató volt. Igaz, alig több mint 3000 néző láthatta a helyszínen a találkozót, de igazán izgalmas és eseménydús második félidőt láthattak a kilátogatók, hiszen a második félidőben hat gól is esett.

Nem hiszem, hogy ma is láthatunk kilenc gólt, de a négyre reális esélyt látok. A vendégeknek már nincs miért küzdeniük, felszabadultan focizhatnak és asszisztálhatnak egy jó mérkőzéshez. A tippem az, hogy játszik a két csapat egy olyan négy gólos mérkőzést, ahol elosztják a gólokat egymás között. 3-1 a tippem, de bármilyen más eredménnyel megelégszem.

TSG Hoffenheim - Greuther Fürth: Gólok száma - Felett/alatt tipp