Magyarországon sem független a politika és a foci, de ne lepődjünk meg ezen, máshol sincs másként. Nekünk halandó szurkolóknak, nézőknek, sportfogadóknak persze maximum ilyen-olyan hírmorzsáink lehetnek, apró infók, apró jelek, amelyek erre utalnak, és akkor megvan a hierarchia is, szóval nagyjából előre le vannak osztva a lapok.

Nyílván a Kuvatov féle FTC lesz a bajnok, nincs is kérdés, sok pénz, sok játékos, ha pocsék focit játszik is a Fradi jelenleg, ide a kis hazánkba bőven elég. Aztán hogy nyáron a felkészülés hogy jön össze, lesz-e BL, EL, vagy Konf. Liga, sok mindentől függ. Aztán a 2. erő természetesen a Felcsút, vagy nevezzük Puskás Akadémiának. Aztán a Várda maximum dobogós lehet, de igazából ez is csak azért van így, mert a Fehérvár annyira pocsék idényt fut, hogy azt ember nem látta előre.

Egyébként meg tényleg voltak jelek, elég csak a korábbi Várda-FTC meccset megnézni, ami tán 0-4 lett, meg az ott meghozott döntéseket, és a rá következő meccsen meghozott, vagy meg nem hozott döntéseket. Érdekes volt, hogy ami a Várda-Fradin sima Várda-piros, másik héten már semmi. Kicsit olyan a Várda, mint a LaLigában a Betis, ha épp nem a játékosok rontanak, majd a spori közbeszól. A Betis is nyalogatja azt a bizonyos mézes bödönt, de úgy igazán nem fér hozzá. A Várda egyébként is mutatja a szétesés jeleit, nyílván ehhez sok minden hozzá tett, leginkább érintett csapat, ami az orosz-ukrán konfliktust illeti, aztán révész is nyilatkozott egy-két furát (mondjuk ez nála nem meglepő), de nincs meg az az egység, ami ősszel megvolt, érezhető volt a Várda auráján. Ez a Puskás egyébként alapvetően is masszív csapat, nehéz ellen játszani. A Várda 5 dugót kapott ettől a lütyő Fehérvártól, aztán a lagymatag Mezőkövesd is vágott neki kettőt, és nyerte a meccset, nincs most annyi a Várdában, hogy ha még ellenszelet is kap, szerintem fix a pofon. Nem nagy, de nekem egy szűk egy-gólos hazai a tipphez bőven megfelel.

Puskás Akadémia - Kisvarda: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp