A mai nap jó szokás szerint a döntőt rendezik Monte- Carloban. A két résztvevő Alejandro Davidovich Fokina és Stefanos Tsitsipas lesz. A görög jelenléte majdhogynem papírforma,a spanyolé viszont annál nagyobb meglepetés.

A Alejandronak az első forduló piskóta volt,de az el is várható volt tőle azonban ami utána jött... Állandó küzdelem és egy véget nem érő harc ami eszembe jut Davidovich Fokina mérkőzéseiről. Hiszen a menetelését Djokovic legyőzése alapozta meg. Helyenként jó játékkal tudta legyőzni a szerbet,de azt is tegyük hozzá hogy rengeteg hibával játszott Novak. A következő körben Goffin elleni mérkőzés nagyon könnyedre sikeredett amiben közre játszott a belga fáradtsága. Fritz és Dimitrov legyőzését mintha ugyanaz a személy komponálta volna a spanyolnak. Óriási hullámvasutazás,rengeteg küzdelem és végletekig kiélezett csatát hozott. A közönség nem panaszkodhatott Fokina meccsein. Azonban a sok vetődés és pályán töltött óra megbosszulja magát.

A görög útja a döntőig döcögött ugyan,de jól lavírozott. Az első körben a kissé megkopott Fogninit kapta akit könnyű szerrel legyőzött. A legjobb 16 között Györe Laci ellen gyengén játszott és darabosan és ez bizony kiütközött Schwartzman vívott csatában is ahol óriási rövidzárlatok tarkították a játékát. Tsitsipas szempontjából 0-4-nél valami átkattant és onnantól minden játékot megnyert. Szerintem ez volt az igazi fordulat a görög formáját illetően,mert ez lehet átlendítette az egész évi holtponton. Az elődöntő pedig bántóan sima volt bár a német is nagyban hozzájárult hiszen úgy játszott,mint aki ott sincs.

A spanyol fáradt és ilyen szintű tornán soha nem jutott még el. Ez a kettő egyvelege fog egy sima vereséghez vezetni Fokina számára. A tét rányomja majd a bélyegét Alejandro játékára.

Davidovich Fokina, Alejandro - Tsitsipas, Stefanos: Szett hendikeppel - Hendikep tipp