Végre vannak kint a unibeten kvalis WTA és ATP meccsek is! Nincs szívem ezt a lehetőséget itt hagyni, meg kell próbálni, mert ebben a 2,85 -ös szorzóban ténylegesen van érték.

A horvát Donna Vekic TOP20 -as játékos is volt, ám az elmúlt években alaposan visszaesett teljesítményben. Tavaly október végén nagyon hosszú idő után sikeredett egy WTA tornát megnyernie Courmayeurban, ám ez után nem lépett pályára és a siker adta lendületet nem is tudta kihasználni Vekic.

Év elején készülés nélkül vetette bele magát a teniszbe, egyből az Australian Open főtábláján, aminek meglett az eredménye negatív értelemben, hiszen Riske ellen sima 2:6,2:6 -os vereséget szenvedett. Marbellán a salakra való visszatérés sem sikeredett ünnepire, a román Ana Bogdan március 29 -én egy rút 1:6,0:6 -t osztott ki a korábbi Wawrinka barátnőnek.

A múlt héten gyengus ITF ellenfelekkel szemben lépett pályára a horvát FED Cup csapat színeiben, így ebből ne vonjunk le nagy következtetéseket, hogy Bolkvadzét és Sinja Kraust elkapta. Az itteni selejtezős kínai első ellenfél sem volt számottevő, de az orosz Melnikova már az lesz.

Melnikova ugyan most csak 184. a világranglistán, de Vekiccel ellentétben szeret szemcsésen ütögetni, ráadásul sikerélménnyel a tarsolyában érkezett, hiszen Kolumbiában, Anapoimában március közepén tornagyőzelmet ünnepelhetett. Itt a kvali első körében honfitársát a tehetséges Zakharovát verte két szettben.

Látva Vekic ugyan könnyű győzelmét, de játékban alaposan hagyott kívánni valót a horvát játéka, Melnikova meg teljesen más szintet képvisel, mint Vekic legutóbbi héten megtapasztalt riválisai. Úgy vélem Vekic salak iszonya és az, hogy veretesebb ellenfele lesz az előzőekhez képest, egy papíron nagyobb meglepetést, számomra és a teniszbe jobban belelátok számára pedig egy értéket képviselő tipp zöldülését hozhatja ez a kvalifikációs megmérettetés.

Vekic, Donna - Melnikova, Marina: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp