A tegnapi, Real Madrid elleni vereségének köszönhetően valószínűleg elbukta a második helyét a Sevilla, lévén a Barcelona már most előttük van, jobb gólkülönbséggel állnak az éllovas mögött.

Nagy meglepetésre kiesett a hazai együttes az Európa Ligából, így pedig eldőlt, hogy a Barcelona csapata idén serleg nélkül marad.

Xavi érkezésével és az igazolásokkal hatalmasat fordult a világ a katalán együttessel. A korábbi kiváló játékos úgy tűnik, hogy edzőként is kiváló, nagyon jó választás volt a nagy problémákkal teletűzdelt Barcelona számára. A kiváló átigazolások és a játékosokkal való kapcsolatának hála a hazai együttes magára talált és már a második helyen áll. Vélhetően a következő szezonra is garantált a Bajnokok Ligája indulás.

Nagyon szoros a tabella eleje, a második Barca és a negyedik Atletico pontazonossággal áll jelenleg, azonban Aubameyangék jelenleg két mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Aprópó Auba. Ő is egyike azoknak a játékosoknak, akik kivirultak Xavi irábyítása alatt és valósággal tündököl. Bevallom, Arsenalos évei alatt nem gondoltam volna, hogy még ennyire meghatározó játékosa lesz egy ekkora egyesületnek.

Az Európa Liga kiesés fájó ugyan, de el kell felejteni és tovább kell lépni. Itt az újabb mérkőzés, és könnyen előfordulhat, hogy a szezon végén egy-egy csapatnál kulcsfontosságú lehet a gólkülönbség. Márpedig a Cádiz jelenleg kiesőhelyen áll, igaz, hogy hatránya csak egy pont a már bent maradást jelentő tizenhetedik helytől. A Cádiz nem rossz idegenben, sőt. Vannak annyira jók idegenben, mint amennyire rosszak hazai pályán. Igazából a hazai mérlegük miatt vannak ott ahol.

A mérkőzéstől azt várom, hogy a hazai pályán szereplő Barcelona fog dominálni, és megpróbálja bedarálni a vendégeket. Legutóbbi három mérkőzésük mérlege 0-2-1, legutóbb 2006-ban nyert a Barca. Legalább három hazai gólt várok, már csak az előbb leírt mérleg miatt is. Azt gondolom, ez külön doppingolja majd a hazaiakat, hogy ennyire rég nyertek mai ellenfelük ellen.

FC Barcelona - Cadiz: FC Barcelona által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp