Az ötödik helyezett Betis csapata látja vendégül a tizenharmadik Elche együttesét a spanyol első osztály 33.fordulójában. A hazai pályán szereplő Betis jelen állás szerint három pont lemaradással követik az Atleticot, míg két pont előnyük van a Sociedaddal szemben.

Jó formában van a Betis csapata, legutóbbi öt mérkőzésükön veretlen maradt, utolsó mérkőzésükön gól nélküli döntetlent játszottak a Sociedad ellen. Ha ma három pontot szerezne a hazai csapat, akkor továbbra is versenyben lenne a negyedik helyért, ami még automatikus Bajnokok Ligája indulást érne. 2005 óta nem végeztek az első négyben, bár igaz, hogy idén sincs sok esélyük erre. Hazai pályán nem annyira jók (29 pont), viszont az idegenbeli tabellán a harmadik helyen állnak, közel ugyanannyi pontot gyűjtve (28 pont). Az Elche csapata viszont eléggé gyenge idegenben, 3-3-10-es mérleggel állnak, mondjuk a három győzelmükből kettőt is az idei évben szereztek.

Az Elche hat idegenbeli mérkőzésének a fele úgy ért véget, hogy az egyik csapat nem talált be, ebből két alkalommal az Elche maradt találat nélkül. Hazai pályán a Betis csapatánál nem ritka, hogy rúgnak három vagy négy gólt, méghozzá az Elchénél erősebb csapatok ellen is.

Az Elche csapata nincs biztonságban, mert csak hat ponttal vannak a kieső helyen álló csapatok előtt, bár azért meglepetés lenne, ha kiesnének. Rossz sorozatot bármelyik együttes produkálhat, de a sorsolásuk nem annyira nehéz, az Atletico Madrid mellett a Betis elleni találkozójuk az, ahol nem lenne meglepetés, ha kikapnának.

Mindkét csapat menni fog előre, szerintem jó eséllyel mindkét csapat betalál. Az egymás elleni mérkőzéseiken általában mindkét csapat betalál, azt gondolom, hogy ez a trend ma is folytatódni fog.

Real Betis - Elche: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp