A Magyar Kupa első elődöntőjét kedd este rendezik, ahol a mostanában gyengélkedő Paks fogadja az egyre jobb formába lendült Újpestet.

A nagyon gyengén kezdő és az elején még kiesési gondokkal is szembenéző Újpest már a negyedik helyen áll a tabellán, azonban ezt kevesen gondoltuk volna még októberben, amikor úgy volt sereghajtó az Újpest, hogy a tizedik fordulóig nem volt nyert mérkőzése, a mérlege pedig 0-3-6 volt. Majd nem sokkal később következett egy edzőváltás, ami után az Újpest frissen kinevezett edzője, Milos Kruscic akkora javulást hozott a lila-fehérek életébe, hogy a csapat bejutott a Magyar Kupa legjobb négy együttese közé, illetve a bajnokságban is ott van a negyedik helyen.

A Paks nagyon elrontotta a tavaszt, jelenleg a hetedik helyen állnak. Bognár István távozása megtörte a paksi csapatot, csak nem azonnal. Kellett egy pár mérkőzés, mire körvonalazódott, hogy ebben a csapatban nagyon sokat hozzátett a támadójátékhoz, gyakorlatilag azóta néha egészen ötlettelen a paksi támadójáték. Sokat rúgtak és kaptak ebben a szezonban a zöld-fehérek, de az elmúlt pár mérkőzésen más féle játékot láthattunk. Míg eddig az volt a cél, hogy csak eggyel többet rúgjanak, mint az ellenfél, most már néha azt láthatjuk, hogy inkább a védekezésre helyezik a hangsúlyt, ami a góllövés hátrányára megy.

Az első kupaelődöntőjére készülő Paks sikeres próbát tartott az MTK legyőzésével, addig az Újpest is magabiztos győzelmet aratott a ZTE felett. Kiegyenlített találkozót várok két olyan együttes mérkőzésén, ahol a legutóbbi két egymás elleni mérkőzésüket az Újpest nyerte, ráadásul ezeken a találkozókon hét gólt szereztek. van miért visszavágnia a Paksnak és azt gondolom, hogy ez sikerülhet is nekik. Sok gólt várok a mérkőzésen, számszerűleg a négy gól felé hajlok, szerintem összehoznak ketten legalább ennyi találatot.

Paksi SE - Újpest FC: Gólok száma - Felett/alatt tipp