A barcelonai torna második fordulójában méri össze tudását Federico Coria és Grigor Dimitrov. A bolgárra adott alacsony szorzó a Monte-Carloi menetelésének szól,de valóban indokolt ez a kitüntetett figyelem? Meglátásom szerint nem. Az idei éve is eddig olyan sajnos amit megszokhattunk tőle,elég gyenge. Szinte bárkitől képes kikapni nem számít,hogy toronymagas esélyes adott esetben. Hiába salakon nőt fel Dimitrov soha nem tartozott a kedvencei közé a vörös felület. Fénykorában sem itt érte el sikereit,ezért sem szabad túlértékelni ezt a múlt heti eredményt. A játéka nagyon hullámázó volt és mentálisan sincs toppon hiába az elődöntő. A kulcs momentumokat szinte képtelen befejezni. Tucatnyi lehetőség állt előtte,hogy lezárja a Hurkaczal vívott találkozót mire végre sikerült. Fokina ellen is ott volt a kínálkozó alkalom,hogy legyőzze,de ott sem tudta megcsinálni a dupla break előnyt a döntő szettben. Rengeteg labdát elpuskázott.Emellett fizikális gondjai is gyakorta vannak Dimitrovnak. A múlt héten után kérdés,hogy egyáltalán mennyire lesz éles.

Ellenfele a világéletében salakos argentin lesz. Az utóbbi 2-3 évben robbant be igazán,így kijelenthetjük,hogy elég későn érő típus. A hosszú labdamenetek jól bírja és ezen a borításon bárkire veszélyes(top20-30-okra is). A Marrakeshi elődöntőben nagyon sok hibával játszott ez okozta a vesztét pedig sok lehetősége volt.

Az idei Barcelonai tornára felkészülten érkezik Coria és ami fontos lehet,hogy pihenten. A bolgár szerintem fáradt lesz és egy ilyen szintű salakspecialista ellen egy későn ébredés végzetes lehet. Plusz ha hozzávesszük,hogy mennyire lesz egyáltalán motivált Dimitrov egy két szettes zakó sem elvetélt kimenetel.

Coria, Federico - Dimitrov, Grigor: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp