A Premier League szerdai játéknapjának csúcsmérkőzése egyértelműen a Chelsea-Arsenal párharc. A találkozó esélyese a Tuchel legénység akik az utóbbi időben nagyon jó formába lendültek. A királyiak elleni hazai vereség után nagyon megtalált valamit csapatával hiszen zsinórban három mérkőzést tudtak megnyerni és nem is akármilyen módon tették. A Southamptont 6-0 ra mosták le, majd elképesztő játékkal tudták megfordítani a Real Madrid elleni párharcot a Bajnokok Ligájában két gólos hátrányból (ha a vége kiesés is lett), majd az FA kupára is maradt energia és ott is a következő körbe masíroztak a Crystal Palace elleni 2:0-s sikerrel. Az amúgy is jól termelő támadók mellé a legjobbkor hozott vérfrissítést Werner aki nagyon élt az említett találkozókon és még színesebbé tette a Kékek támadójátékát. A gárda jelenleg a harmadik helyen áll amit papíron már nehezen bukhatnának el hiszen elég tetemes előnyük van üldözőikkel szemben, de egy Arsenal elleni rangadót aligha fognak félvállról venni amit a várható kezdő is tükröz.

Az Arsenal jó formában volt, de csak volt... Három olyan váratlan kínos vereségbe szaladtak bele hogy ihaj. Igazi mix gyilkos meccsek voltak azok. Ezzel Arteta csapata visszacsúszott az 5.-6. helyre és bár helyzetük nem kilátástalan a BL-t illetően hiszen három pontra van a Tottenham előttük, ezzel a játékkal amit mutattak az utóbbi meccseken örülhetnek ha egy Európa Ligás hely meglesz a végén.. Amikor azt hinné az ember hogy nincs lejjebb akkor a CP elleni 0-3, majd Brighton elleni 1-2 után a harmatgyenge Southamptontól is képesek voltak kikapni (0-1). Partey, Tierney, Tomiyasu és Lacazette is offon.

Egyszerűen ez a Cselzi most nagyon egyben van, ősszel idegenben is verték az Ágyúsokat (0-2) és bár a vendégek motiváltabbak lehetnek, rajtuk a nyomás amit úgy látszik nagyon nem bírnak el.

Akár több gólos Chelsea győzelmet is eltudok képzelni.

Chelsea várható kezdő11:

Mendy; James, Silva, Rudiger; Azpilicueta, Kante, Jorginho, Alonso; Mount, Werner; Lukaku

Arsenal várható kezdő11:

Ramsdale; Cedric, White, Gabriel, Tavares; Xhaka, Lokonga; Saka, Odegaard, Smith Rowe; Martinelli

Tipp: 3-1

Chelsea - Arsenal: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp