A harmincnegyedik fordulót rendezik már ezen a hétvégén a Ligue 1-ben, ráadásul ahogy közeledik a vége, úgy lesznek a bizonyos pozíciókért folyó küzdelmek egyre izgalmasabbak.

Az nem kérdés, hogy a PSG lesz a bajnok, illetve hogy a sereghajtó Metz kiesik. Várhatóan a második helyet elviszi a Marseille, azonban a harmadik helyért őrületes csata várható, illetve az egyik kieső helyezett csapat kiléte is várat még magára.

A hazaiak jelenleg a 18., rájátszást érő hekyen állnak, azonban minden egyes ponttal egyre beljebb kerülhetnek, hát még a három ponttal. Nem kérdés, hogy esélyük sincs ezen a találkozón, még akkor sem, ha odahaza fogadják a hercegségbeli Monacót. Botrányosan gyengék idén, amit jól mutat, hogy a szintén bent maradásért küzdő Lorient 6-2-vel kiütötte őket. A mögöttük álló Bordeaux is 2-2-t játszott velük, így remélem, hogy ma is képesek lesznek kapni két gólt.

A Monaconak nem sikerült túl biztatóan a szezon eleje, de egyre jobb formába lendültek és már ott kopogtatnak a harmadik Rennes ajtaján.

Az Európa Ligából kiesett a Monaco, illetve korábban a kupából is, így már csak a bajnokság maradt nekik, ahol azonban gondolom minnél előrébb szeretnének végezni. Még a nemzetközi kupaindulás sem garantált, így nem beszélhetünk arról, hogy legalább az biztos, de egy ilyen kaliberű együttesnek gondolom a BL az egyetlen elfogadható opció. Ehhez nyerni kell a mérkőzéseket, egy ilyen találkozót pedig gólokkal kell abszolváljanak.

A tippem az, hogy szerezni fog a vendég együttes legalább két gólt, aminek köszönhetően valószínűleg megnyerik majd a mérkőzést.

Saint-Étienne - Monaco: Monaco által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp