A svájci pontvadászat is a végéhez közeledik és egy dolog már eldőlt hogy a Zürichtől már nem lehet elvenni a bajnoki címet. Az év közben Szalai Ádámmal erősödött Basel így a második helyért harcolhat, aminek sorsa hat fordulóval a vége a saját kezükben van hiszen egy mai győzelemmel akár hat pontra megléphetnek a rivális Young Boys csapatától.

A gárda felemás formában várja a mai meccset. Igaz hogy hét meccse nem találtak legyőzőre, de viszonylag sok pontosztozkodás miatt lett oda ennyire korán a bajnoki címért folytatott álmok esélye. Hazai pályán ma itt a lehetőség a javításra, hiszen a saját közönségük előtt lejátszott eddigi 14 bajnokijukból csupán egyet veszítettek el. Az előző fordulóban a Sion elleni 0:0 alkalmával végig irányításuk alatt tartották a meccset, viszont a befejezéseknél többször nem állt mellettük Fortuna amiből talán ma visszakapnak valamit Xhakaék.

Ellenfelük a Luzern nem fut valami jó szezont. A bajnokságban osztályozós helyen állnak ahonnan ellépni piszok nehéz lesz hiszen öt pont lemaradásuk van a Grasshoppers mögött. A hazai kupában viszont maradandót alkothattak volna viszont elszalasztották a nagy lehetőséget és ez mind fizikailag mind lelkileg kihathat a mai találkozóra. 72 órán belül ugyanis második meccsükre készülnek (amíg a Basel pihenhetett). Ráadásul 120 perces utolsó pillanatokban büntetőkkel elbukott csatában maradtak alul a kupa elődöntőjében.

A bajnokságban ugye már háromszor összefutottak a szezonban és egy remin kívül nem termett babér a Luzernnek, kétszer csúnyán kikaptak ráadásul otthon (1-3, 0-3) ahol rendre jobban szerepelnek. Alaphangon is Basel győzelmet várnék, de a vendégek kupameccse miatt nagyon sima hazai győzelmet várok félidei vezetéssel fűszerezve.

Tipp: 4-1

Bázel - Luzern: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp