A Xavival remek menetelésben lévő katalánok megtorpantak az elmúlt hetekben... nem egy kínos vereség csúszott be, ráadásul főleg hazai pályán. Ilyen volt a Frankfurt elleni Európa Liga kudarc, majd a bajnokságban a Cadiz és a Rayo Vallecano is meglepte őket a Nou Camp-ban. Ezzel egy negatív rekordot állítottak be, ilyen ugyanis, hogy egymást követő három meccset is otthon bukjon a Barcelona, még nem volt példa.

Ugyanakkor látni kell azt is, hogy nem feltétlenül a játékkal volt a baj... tegnap a Rayo ellen speciel egykapuztak Busquets-ék, 71%-ban birtokolták a labdát, a kapura lövések aránya 18-3 (!!!), a szögletarány pedig 9-1 volt a javukra. A Rayo pedig egyetlen (!) kaput eltaláló lövésével vitte el a három pontot... De a Cadiz ellen is hasonlóak voltak a mutatót, sőt.. 75%-os labdabirtoklás, 18-6-os kapuralövési mutató és 8-1-es szögletarány. És a számok mellett, aki nézte a meccseket, láthatta, hogy jó pár olyan 11-es gyanús szitunál maradt néma a síp, amilyenre a katalánok ellen nem egy büntető született már idén. És akkor nem beszéltünk a kapufákról... tegnap három alkalommal pattant kifelé a labda... kellett tehát egy jó nagy adag balszerencse is ehhez a negatív rekordhoz.

Azonban én úgy gondolom, ez a pech-széria sem tart örökké... szegény Mallorca járhatja meg ezt, hogy a katalánoknak most már nem fér bele több baki és most már egészen paprikás hangulatban lépnek majd pályára. Ráadásul most már se hétközi, se elmaradt meccs nincs vasárnapig Xaviéknak, van egy teljes hetük rákészülni erre a mérkőzésre. Ha nincs szerencséje a Mallorcának, és Dembele-ék korán feltörik a védelmüket, akkor adott esetben kiszakadhat a gólzsák is, és végre egy fölényesebb sikernek is örülhetnének a katalán szurkolók. Amit már csak azért sem bánnék, mert ha minden jól megy, akkor én is ott leszek a lelátón! ;)

FC Barcelona - Mallorca: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp