Münchenben rendezik a szokásos április végi ATP tornát. A bajor városban a naptárban kicsit korai ez a torna, így rendre a hűvösebb idő és esős időjárás társul hozzá. Mindezek a körülmények pedig a gyors játékot előtérbe helyezőket alaposan megfogja, nem véletlen, hogy a szokásosnál több betli illetve papírforma borítás is történik ezen az eseményen.

Két a tavalyi évhez képest kissé beragadt játékos összecsapását választottam, ahol a US Open Grand Slam negyeddöntővel büszkélkedő, friss holland bajnok Van de Zandschulp az amerikaiak japán vérrel is rendelkező Next Gen tehetségével Nakashimával néz farkasszemet.

A holland lassabban rázódott bele az új évbe, a salakos szezonban két marrakechi sikerrel nyitott Dellien és Kopriva ellenében, ám a felkészültsége még csak nagy csatára volt elég a szlovák Molcanb ellen, míg Monte Carloban a Masters tornán az Alcarazt is meglepő Sebastian Korda állította meg.

Most jött el az időzítés pillanata, most indulhat be Zandschulp is, eltelt három hét a salak szezonból amennyi időre neki szüksége van, hogy kellő fokon égjen a játéka. Egy igazi univerzális játékosról beszélünk, aki minden borításon megállja a helyét és tudja idomítani a játékát ahhoz viszonyítva, hogy milyen az aktuális felület.

Ellenben Nakashimával, aki az erőteljes vonulatot képviseli és kemény borításon érvényesül az akaratossága, a salakot inkább megveti és elkerüli.

Egyedül Barcelonában lépett pályára szemcsésen a múlt héten, ahol a 275. Alvarez Varonát még megoldotta, de Ruud ellen esélye sem volt egy pillanatig sem.

Van de Zandschulp játéka sokkal inkább salakra illeszthető és a hűvösebb időjárás is inkább Nakashima játékából veheti ki az élt.

Nálam ez egyértelmű európai továbbjutással kecsegtető párosítás a müncheni keddi programban.

van de Zandschulp, Botic - Nakashima, Brandon: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp