Jönnek az elődöntők, most már minden szinten ráfordulunk a szezon hajrájára. A bajnokságokban és a nemzetközi sorozatokban is jönnek az utolsó meccsek, és hiába volt fárasztó az idény, most kell élesnek lenni.

Ami a Real Madridot illeti, a Kupából idejekorán elszállt, a bajnokság a Real szempontjából jól alakult, hisz a riválisok nem tudtak olyan minőséget képviselni, és a Sevilla is elfogyott a végére. Szóval ilyen szempontból előnye van, hisz a City megint ádáz csatát vív a 'poollal, ott aki hibázik, annak reszeltek.

Eleve a City van jobban igénybe véve, az Atleti-Liverpool-Atleti-Liverpool négy meccs kb mint a cigi, egészségre ártalmas. Volt aztán két könnyebb ellenfél, de most megint itt a nagy feladat, ráadásul ha City és a BL, valahol ilyentájt szokott elbukni. A City nagyon görcsösen akarja a BL-t, de egyelőre nem megy. Mindig közel van, de sosem elég közel. Cancelo eltiltott, Walker és ami fontosabb, hogy de Bruyne sem 100%-os.

Az ellenfél az a Real Madrid, ahol kb mindenki bevethető. Alabának és Casemirónak van sérülése, de szó se róla, mindkettő pályán lesz. A Real Madrid az alapcsapatával játszik, és ha így tesz, szerintem nem kap ki. Vagy nem kettővel. A Real Madridot láttuk bekkelni Párizsban, láttuk nyíltan focizni Londonban a Chelsea ellen, és utóbbi azért jobban állt a Blancóknak, és a szemünknek is kellemesebb volt. Itt valami hibribet várok, annyira passzív nem lesz, mint Párizsban, meg annyira őszinte sem, mint Londonban. Valószínűleg a City tiki-takázik, Vini Jr-ék meg a hibákból élnek majd jobbára. Labdabirtoklásban a City-t otthon lenyomni nem lehet, de nem is célja Carlónak.

A Real Madridnak annyi célja lehet, hogy a visszavágóra a City ne kerüljön előnybe. Militao és Alaba nagyon stabil, Mendy is jó, egyedül Carvajal lehet neuralgikus pont a védelemben, azért őt már nem feltétlenül lehet összetéveszteni egy versenyagárral, de rutinnal sokmindent megold. Szerintem az lesz a kulcs, az a párharc, de Carlo Ancelotti is tudja, amit én is sejtek, ezért odateszi elé Valverdét. Nem Rodrygót vagy Asensiót, hanem az uruguayi-t, aki viszont védekezében sokat segít majd Carvajalnak. Így pedig Sterlingnek egyből két emberen kell áthámoznia magát, és azért ő sem olyan formában gurigázik, mint pár éve. Ha meg átmegy rajtuk, ott van Militao és Alaba, ha meg lövésig jut, még Courtois is akadályt jelent, és nem kicsit.

Olyan meccset várok, ahol a City keresi a minőségi helyzeteket, csak nem találja. Félek tőle, hogy nem lesz igazán jó meccs, gólt sem sokat látunk, esemény is kevés lesz, mert alapvetően sportszerű csapatok, nem várok durva meccset, én azt mondom, ilyen 1-1, 1-0 vagy akár a 0-0 is előttem van, mint végeredmény.

Manchester City - Real Madrid: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp