Feltett szándékom volt, hogy mindenféleképpen foglalkozok egy gondolat erejéig a Merkantil Bank Liga 35. fordulójának nyitómérkőzésével, a Békéscsaba 1912 Előre – ETO FC Győr találkozóval, de ma délutánig hezitáltam rajta, hogy mégis mi legyen az a gondolat, ami jó lehet ide. A Viharsarkiak a kiesés ellen küzdenek és több mint ezer sebből véreznek. A győrieknek már se hideg, se meleg ez a szezon, mert a lényegi dolgaikat már letudták, de éppen ebben rejlik a kiszámíthatatlanságuk. Ezek után bombaként robbant a hír mely szerint "hétmilliárd forintból újulhat meg a békéscsabai Előre-pálya". Kétségünk ne legyen felőle, ezt nem a harmadosztályra tervezik. Sőt továbbmegyek, kis ügyeskedéssel ekkora összegből még egy pár millát le is lehet csípni a csapat megerősítésére is. Mondjad már, max. pár szál betonacél kimarad a lelátó alapjából.

Mind a két csapattal foglalkoztam már ebben a hónapban, felemás sikerrel, de amíg a vendégeknél szinte semmi változás nincs az ott leírtakhoz képest, addig a hazaiaknál igencsak zajlik az élet. Akkor Klausz Lászlóék a Fradi elleni MK elődöntőre fókuszáltak, így simán ki is kaptak a szintén kiesőjelölt Budafok csapatától. Viszont azt is írtam, hogy egy-két győzelmet még valószínűleg behúznak, ami a középmezőnyös helyük megőrzéséhez kell. Nos, a "vicces csapat", a Nyíregyháza ellen az előző fordulóban nyertek, így hátrafelé már tényleg nem kell tekingetniük, előre meg nincs minek.

Bajban van viszont a Csaba, de becsületükre legyen mondva heroikus küzdelmet folytatnak a másodosztályú tagságuk megőrzéséért. Mikor írtam róluk hatalmasat betliztek közvetlen riválisuk, a Szolnok ellenében. Ez volt Schindler Szabolcs hattyúdala, mert szerinte itt már a piócás ember sem segíthet. Ha a piócás ember nem is, de a kimondhatatlan nevű Brlázs Gábor színre lépése úgy tűnik segíthet. A Szolnok elleni sitt után úgy számoltam, hogy a lila-fehéreknek igazából hat pontra lenne szükségük a bennmaradáshoz. Ebből hármat, immár Brlázs Gáborral a kispadon, a Pécs idegenbeli legyőzésével megoldottak. Most, ha fejben össze tudnának állni, a másik három pont megszerzésére is jó esélyük lehet.

Mondom ezt annak ellenére, hogy sérülés és eltiltás miatt rengeteg hiányzója lesz a békéscsabaiaknak. Viszont van egy Lukács Raymond Barnájuk, aki 21 góljával simán vezeti a liga góllövőlistáját és ezek közül nem csak egy ért fontos 3 pontot.

Bekescsaba - Győri ETO: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp