Már 27 pontos mínusszal áll a Gaz Metan Medias csapata, mely együttes biztos kieső a szezon végén. A csapatot több alkalommal is pontlevonásokkal sújtották, miután korábbi játékosait és alkalmazottait nem tudták kifizetni a megadott határidőkön belül.

Sokáig keringtek olyan pletykák is, hogy a vendég együttes már nem is vesz részt az alsóházi rájátszásban és visszalép a szezontól. Azonban úgy döntöttek, hogy folytatják a szezont, de gyakorlatilag a pontszerzésekre is esélytelen a csapat. A fiatal játékosokkal felálló együttest május közepén kizárhatják a bajnokságból, mivel a szabályok értelmében 90 nap áll rendelkezésükre a tartozásuk kiegyenlítésére. Így vélhetően az utolsó elötti mérkőzésük ez, és az utolsó fordulóban már nem léphetnek pályára.

A Sepsi csapata jelenleg a harmadik helyen áll az alsóházban. Nagyon jól állnak, mindössze két pont a lemaradásuk a másoik helyen álló Botosanival szemben. Márpedig a második hely rájátszást ér, ezért teperni kell. A másik nagy bajban lévő együttest, az Academica Clincenit simán, 6-0-ra verte legutóbb a Sepsi, ami rekord a cspaat történelmében. Ma akár újabb rekordot is dönthetnek, nagyon nincs már miért küzdjenek a vendégek. Akár valósággal átroboghat a hazai együttes ellenfelén és meg sem állhat öt gólig, arra azért egész jól fizetnek. Mivel a gólkülönbség számít elsődlegesen a szezon végén nem mindegy, hogy hogyan alakul az alsóház vége. Minden egyes gólnak is jelentősége lehet, ezért fontos, hogy minél nagyobb különbséggek nyerjék meg a mérkőzést.

A tippem az, hogy rúg legalább öt gólt a hazai együttes.

ACS Sepsi OSK Sfântul Gheorghe - Gaz Metan Mediaş: ACS Sepsi OSK Sfântul Gheorghe által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp