A napok gyorsan repülnek és ma már a negyeddöntőket rendezik Estorilban. A harmadik találkozót néztem ki nevezetesen Alejandro Davidovich Fokina és Frances Tiafoe összecsapását. A világranglistán egymás mellett helyezkedik el a két játékos mégse várok ennyire szoros küzdelmet.

Tiafoe azon kevés amerikai játékosok közé tartozik aki szeret salakon játszani. Az más kérdés,hogy nagy sikerei nem voltak ezen a borításon az elmúlt években. Portugáliába szívesen jön hiszen egyszer döntőzött itt és azóta is élete legnagyobb sikere. Persze ez nem egy konstans eredmény tőle,mert sok minden elmondható Francesről csak a stabilitás nem. A döntője óta salakon jó ha két mérkőzést nyert egymás után. Mi sem példázza jobban hogy mennyire hullámzó a játéka,hogy a héten két találkozót vívott és mindkettő 3 szettes volt,de ez semmi hiszen Lajovictól kapott egy 2-6 majd nyert 6-0-ra. A portugál ellen gyengén adogatott ami elég volt egy 100-on kívülivel szemben,de Alejandro nem az a szint. Fittségben kérdés,hogy mennyire tudja felvenni a versenyt majd a spanyollal,mert Fokina szépen kipihente magát azzal,hogy Barcelonában nem indult.

A spanyol élete formájában van és rengeteg pozitív élmény érte két hete. Sokszor került vesztes helyzetbe,de fordítani tudott újra és újra. Lelki állapotokat tekintve egyértelműen top3 a mezőnyben jelenleg. Ezen a borításon kétlem,hogy fel tudná venni a versenyt az amerikai Fokinával. Már most szép sikerei vannak salakon,de még mindig rettentő fiatal Alejandro. Az első fordulóban egy honfitársat kapott ami sose könnyű,mert ilyenkor a gyengébbik játékos is felszívja magát,de könnyedén abszolválta az első akadályt.

A két játékos formája és a salakon nyújtott produkciói alapján egyértelmű spanyol sikert jósolok.

Davidovich Fokina, Alejandro - Tiafoe, Frances: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp