Míg a lányok a főtáblán nyüstölik egymást Madridban, addig a fiúk is megkezdik a küzdelmeket a spanyol fővárosban, de ők még csupán a kvalifikáció rostáin próbálják keresztül vergődni magukat.

David Goffin megjárta a mennyet és a poklot is. A fürge belga teniszező pár éve a TOP10 masszív tagja volt, ám a kihagyások és sérülések újra arra kényszerítették, hogy végig járja a szamárlétrát és újra felépítse a saját megszokott teniszét, mely megkívánja, hogy mind fizikailag és mentálisan is tpon legyen.

Ez most a salak szezon beköszöntével a marrakechi ATP tornán sikeredett is, ahol sikerült a 250 -es torna győzelmet megszereznie a Dzumhur, Andujar, Carballes Baena, Coria, Molcan ötöst kipipálva.

Ezután egyből a monte carloi Rolex Masters következett, ahol újabb két szép sikert ért el Lehecka és Evans ellen, ám a későbbi döntős Davidovich Fokina soknak bizonyult. A fáradtság jelei is jelentkeztek, így az sem volt csoda, hogy a belgrádi fellépést félig-meddig "dobta" is a hazai közönség előtt ütögető Krajinoviccal szemben.

Most azonban újból feltöltődve és ami a lényeg önbizalommal térhet vissza a madridi salakra.

Ellenfele Jiry Vesely lesz, aki egyértelműen a gyorsabb borításokat kedveli, Challengeren salakon is képes villanásokra, de a nagyobb tudást felvonultató ATP tornákon az igazán a szemcsést otthonosan kezelőkkel szemben elenyészőbb a pont gyűjtögetése.

Idén február végén mente az egyik legjobb hetét Dubaiban, ahol Djokovicot is megverte (végül Rublev győzte le a döntőben), azóta azonban a salak szezon beköszöntével eltűntek az eredmények, ráadásul Marrakechben sérülés miatt a harmadik szettben Jaziri ellenében fel kellett adnia a meccsét, míg Estorilban ezen a héten a bolíviai Delliennel szemben sima két szettben maradt alul.

A salakos teljesítményeket és a pillanatnyi kondíciókat szem előtt tartva nálam ez egy egyértelmű Goffin továbbjutással kecsegtető párosítás!

Vesely, Jiri - Goffin, David: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp