A lányok kicsit előrébb tartanak Madridban a versenyzésben, míg ők a második körökre készülnek, addig a fiúk csak most fejezik be a kvalifikációt illetve kezdik meg a főtáblás csatározásokat.

A gyengébbik nemnél lassan teljesen átfut a generációváltás és teljesen beértek olyan játékosok hipp-hopp a szemünk előtt, mint az új világelső Swiatek vagy a második helyét a hétvégén megünneplő Badosa, de nyert 2019 -ben Grand Slamet Andreescu, nyert Osaka és tavaly szinte a semmiből robbant be Raducanu is.

Ám önmagában egy friss US Open bajnoki cím nem jelenti azt, hogy innentől magától jönnek az eredmények. Itt jöhet a közhely: Könnyebb felérni a csúcsra, mint ott maradni.

Márpredig Raducanu az őszi óriási siker után csak kereste magát, az elmúlt hetekben német edzőjét is leváltotta és a számára idegen salakos borításon már elfogadhatóbb teljesítménnyel rukkolt elő.

Idegen ez a borítás, a gyors, fékezhetetlen játékát láthatóan megfogja a salak a brit színekben versenyző lánynak.

Martincovát elkapta az első körben csakúgy, mint két hete a FED Cupban, ám míg a cseh a "Raducanu feladat" során megbukott, addig salakon jobban alkalmazkodó más játékosok sokkal könnyebben zavarba hozhatják a US Open bajnokot.

Ilyen marta Kostyuk is, akit pár éve még a Dunakeszi ITF versenyen volt szerencsém magam számára "felfedezni" már akkor is látszott, hogy nagyon jó kis játékos válik belőle.

Az ukrán lány iszonyatosan sok melót tesz a teniszébe és ennek ki kell jönnie, neki most a 60. hely környéke jutott, de sokkal előrébb való, valamint az alap alkalmazkodó képessége és játéka a salakon is jobb, mint az előrébb jegyzett riválisáé.

Az irodák ezt pontosan fifty-fiftyre adják, ám nálam a mérleg nyelve egyértelműen Marta felé billen el, így az értéket meglovagolván az ő sikerét jelölöm meg a munka ünnepén :)

Raducanu, Emma - Kostyuk, Marta: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp