A májusi írások sorát nyissuk a kedvenc magyar másodosztályú csapatommal, a Soroksárral, akik a 35. fordulóban az FC Ajka csapatát fogadják. Utoljára, nem véletlenül, a Szentlőrinc elleni vendégfellépésén foglalkoztam Lipcsei Péter csapatával, mert azóta volt két olyan kiesés ellen küzdő ellenfelük (Budaörs, Budafok), akik ellen bele tudtam képzelni a játékukba egy-egy "véletlen" botlást, alaptalanul. Most viszont a Kis Karcsi irányította Ajka ellen ez a veszély nem áll fenn, tehát tolhatnak a felek egy közönségszórakoztató, gólokban gazdag találkozót.

Mint fentebb említettem, nagyon tisztességesen állnak a küzdelemsorozathoz a hazaiak, hisz nem akarnak Ők lenni a mérleg nyelve. Aki szembe jön megpróbálják megverni, és legyünk őszinték ez az esetek döntő többségében sikerül is. Ebből a mentalitásból fakadóan én úgy gondolom, hogy a mai mérkőzésbe is beleadnak mindent a sárga-feketék és jó és eredményes játékkal próbálják meg kiszolgálni a közönségüket. A tervezett műtét előtt álló Korozmán Kevin még legalább 2 gólt vár magától a bajnokság hátralévő részében az eddigi 10 találatához, de biztosak lehetünk benne, hogy a Lovrencsics Balázs vezérelte támadószekció se akar gólképtelen maradni.

A vendégcsapattal régebben, még március közepén foglalkoztam a III. Kerület elleni találkozójuk kapcsán. Akkor "bukovári" lett a tippem, de azóta szépen kiegyenesedtek Kis Károly tanítványai, és ezáltal biztosnak tekinthető a másodosztályú tagságuk meghosszabbítása. Ugyanakkor számomra csalódás a zöld-fehérek idei teljesítménye, főleg az eredményességüket tekintve. Az rendben van, hogy Nagy Mihály Krisztián Kisvárdára igazolásával elvesztették a legeredményesebb játékosukat a nyáron, de ettől még nem törvényszerű, hogy a 3/4 szezonban a kiesés ellen harcoljanak.

"Két jó csapat fogja összemérni az erejét!"- mondja a vendégek honlapján a meccs felvezetőjében kapusuk Horváth Dániel. Szerintem csak egy jó csapat lesz a pályán és amikor majd másodszor-harmadszor nyúl maga mögé, akkor majd Ő is rádöbben.

Soroksár - FC Ajka: Soroksár által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp