Az elmúlt évek 20 csapatos magyar másodosztályú tabelláit vizsgálgatva megállapíthatjuk, hogy nagyon extrém helyzetnek kell előállnia ahhoz, hogy 41 ponttal ne lehessen bennmaradni a ligában. Ez a "bravúr" 2017/18-as szezonban fordult elő, igaz akkor két csapatnak, a Szolnoknak és a Szegednek is. Akkor egy bűn gyenge Sopron miatt állt elő ez a helyzet, hisz Ők voltak azok akik alig tudtak pontokat szerezni a riválisaiktól. A mostani kiírásban ennyire gyenge csapat nincs, ezért ha matematikailag még nem is, de nagy biztonsággal kijelenthető lenne, hogy bennmarad a ligában a Budafoki MTE-Újbuda, amennyiben ma legyőzi a Nyíregyháza Spartacust a Promontor utcai stadionban.

Hét fordulóval ezelőtt még teljesen reménytelennek tűnt a hazai piros-feketék helyzete a bennmaradásért folytatott küzdelemben. Viszont a Haladás elleni idegenbeli bravúr olyan lökést adott Csizmadia Csaba csapatának, hogy mostanra már reális esélyük van arra, hogy bennmaradjanak. Ahogyan fentebb is említettem, a 41 pont már egy remek kiindulási alap lenne számukra és a sorsolásukat nézve több mint fontos a mai győzelem céljaik eléréséhez. Ehhez a Zuigéber - Szabó L. ékpár hatékonysága teheti a legtöbbet hozzá, de csapatszinten is kiemelkedőt kell nyújtaniuk Jagodics Márkéknak.

Született kisvárdaiként sem veretem szívesen a Szparit, (pedig lenne rá okom :) ), de a szabolcsi megyeszékhelyen a labdarúgó csapatnál zajló káosz miatt meg kell tennem. Induljunk ki abból, hogy ez a bajnoki már inkább csak nyűg a piros-kékek számára, hisz számukra már nincs igazán komoly tétje a mérkőzésnek. A kiesés nem fenyegeti őket, de a feljutásba sem tudnak beleszólni. Folytassuk ott, hogy a kispadon van egy semmirekellő Feczkó Tamásuk, aki egy szakmai csődtömeg. Rövid időn belül két NB I-es klubot (MTK, DVTK) is megindított a kiesés felé és a mostani saját csapatáról is csak úgy tud nyilatkozni a győri vereség után, hogy "vicces csapat vagyunk". A zuhanyhíradós híreket pedig csak azért nem írom be ide, mert azoknak csak az 50%-a igaz. Az viszont igaz és ennek alapján én nem sok esélyt adok ma a vendégcsapatnak.

A guru miatt lebiztosítom a tippet, de tükörsimán vállalható akár hendibe is a hazai győzelem.

Budafoki MTE-Újbuda - Nyíregyháza Spartacus: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp