A La Liga 2021/22 -es szezonjában a legfontosabb kérdés tegnap eldőlt, matematikailag is bebiztosította a Real Madrid a bajnoki címét az Espanyol kiütéses 4-0 ás elporolásával. A további érdekes kérdések a BL és EL valamint EKL indulásra korlátozódnak és a kiesők kilétére.

A 2003 -ban a bajnoki címért is küzdő san sebastianiak a Real Sociedad, bár az ahhoz hasonló sikereket, illetve magasságot nem értek el, ám Imanol Alguacil vezetésével nagyon jó irányban eveztek ebben a szezonban.

A Realitás az Európa-Liga csoport körös szereplés, ám matematikailag még az Atletico Madrid utolérésével és megelőzésével még a Bajnokok Ligájára is van lehetőség, azzal pláne, hogy a matracosok Bilbaóban fontos három pontot hullajtottak tegnap.

Mi kell még motivációnak a Sociedad játékosainak, ha nem ez az újból megcsillanó lehetőség, hiszen mindenki a BL -ben szeretne játszani.

Most Madridba hivatalosak a méhecskésekhez, a Rayo Vallecanohoz. A Vallecano a a legutóbbi két fellépésén a barcelonai csapatokat lepte meg, ugyanazzal a forgatókönyvvel. Andoni Iraola tanítványai előbb az Espanyolt, majd a hétközi meccsükön a Barcelonát fricskázták meg egyaránt minimális 1-0 -ás sikerükkel. Ezzel a két sikerrel pedig az újonc minden bizonnyal fellélegezhet majd és meghosszabbítja az élvonalbeli, Primera Divisionos tagságát (10 pont az előnyük a kiesést jelentő helyektől).

Én úgy látom a két siker után kissé megnyugodhatott a Rayo ellenben a Real Socidedad nagy és nemes célokért fut majd ki az Estadio de Vallecasba. Szerintem a minőségi, svéd-norvég-belga válogatott csatár trió, nevesítve, Isak, Sorloth és Januzaj fogják azt a minőséget jelenteni ami a három pont San Sebastianba való rablását jelenti majd.

Rayo Vallecano - Real Sociedad: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp