Észak-Ausztriában Mauthausenben is rendeznek a héten ATP Challenger tornát, újonnan bekerülve az ATP naptárba.

A selejtezőkben hat sógor is indulhatott, de a főtáblára is kaptak helyet a hazai játékosok, így többek között a tavaly az ITF sikereinek köszönhetően Challenger szintre fellépő Filip Misolic is.

Misolicnak tavaly több említésre méltó skalpja is volt és menetelései is. hazai környezetben megmutatta már, hogy extrán motivált. A szeptemberi szintén osztrák rendezésű, Tullnban megejtett Challenger tornán például legyőzte Checchinatót és Forejteket is, de ITF szinten elkapta például a mi Valkusz Máténkat, Squiret és Andrej Martint is.

Most ismételten otthon bizonyíthat, ráadásul egy eléggé sokat kihagyó, az utóbbi időben a tenisz kedvelők szeme elől eltűnő szlovén Davis Cup csapattag Blaz Rola ellen.

Az egyetemi éveit Amerikában (Ohio State University) töltő és ott egyetemi szinten versenyző és a tenisz alapjait magába szívó Rola fix CH versenyzőnek számított éveken keresztül, ám a pandémia okozta leállás őt is megakasztotta és betegségek is hátráltatták.

Rola idén 1/4 -es negatív mérleggel rendelkezik és csupán egy TOP1500 -on túli fiatal horvát gyereket tudott nagy nehezen döntő szett tie-breakben elkapni a spliti Challengeren.

Nincs a korábbi szintjén Rola, nagyon messze került tőle és bár Misolic sem a tavalyi formáját mutatja a jelenlegi tenisze egyértelműen előrébb van a szlovénénál, így a hazai pálya által adott támogató lökettel én azt mondom ő juthat a második fordulóba.

Rola, Blaz - Misolic, Filip: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp