A mai selejtezős kör befejezésével végleges a főtábla az osztrák Challengeren Mauthausenben. Mellékesen megjegyezve Valkusznak sikerült a kvali, Marozsán Fábinak sajnos sérülés miatt fel kellett adnia a meccsét, míg Balázs Ati a főtábláról kezdi meg a versenyt, védett ranglistával.

Én a keddi programból egy hazai kedvencet választottam, egy olyan versenyzőt, aki minden erővel azon van, hogy visszaverekedje magát a TOp100 -ba, ahol az elmúlt években volt.

Ez nem más, mint az osztrák Davis Cup csapat fix tagja Dennis Novak.

Novak érdekes módon salakon és teremben érzi jól magát, ezeken oszlik el a lejátszott meccseinek 80%, kinti gyors borításon elenyészőbb számban szerepel és ezzel együtt ott a sikeressége is haloványabb.

Salakon rendre sikerül újjá élednie, Murciában áprilisban elődöntőzött, viszont a cseh körversenyek során, Prágában és Ostravában csak egy-egy első körös siker jutott osztályrészül számára. Most hazai pályán kapcsolhat egy fokozattal feljebb és örömére egy a salakot egyáltalán nem preferáló németet kapott Daniel Masur személyében.

Masur Challengeres és ITF -es teremspecialistának, azon is belül a szőnyeges felületek kedvelőjének nevezhető. Lassabb borításokon jobbára meghal a tenisze, a lassú salak kiveszi a játékának ritmusát, így a salakhoz jobban hozzászokott ellenfelek ízekre szedhetik a sablonosabb játékát kisebb variálásokkal is.

Nálam egyértelmű ezen a meccsen a haza színeket képviselő Novak továbbjutása, 1,50 feletti szorzóval már ajándéknak számít nekem!

Novak, Dennis - Masur, Daniel: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp