Mauthausenben Valkusz Máté felverekedte magát a főtáblára, míg Balázs Attila védett ranglistával indulva alapból a főtáblán kezdi a küzdelmeket.

Én a fiatalabbik magyart vettem elő a mai napra.

Kicsit vívódtam rajta, de annyira nagy formában van máté, hogy nem tudom ott hagyni a meccsét és a benne rejlő értékeket.

Valkusz alapból salakos játékosnak számít, ezen a borításon cseperedett fel, vérében van a szemcsés felületen mozgás.

Tavaly is nyomott a salakos idényben egy 27/7 -es győzelmi mérleget és látványosan szintet lépett. A Challenger kvalifikációk már nem jelentenek nehézséget,sőt az első köröket is magabiztosan abszolválja. Az idei salakos rajtja pedig egyenesen bámulatos, 16/2 -vel robbantott és ebben a san remoi negyeddöntője valamint a spliti elődöntője is benne van CH szintről.

Most nevesebb riválist kapott a bosnyák Dzumhur személyében, ám nem kell megijedni az apró termetü Damírtól.

Kisrbb-nagyobb gödörbe került a boszniai teniszező, de az is benne van a pakliban, hogy a házasságkötése illetve a gyermeke születése vitte el a gondolatait az utóbbi időben.

Dzumhur eredményei mindenesetre elmaradnak a korábbiakból és a tűz is hiányzik a játékából amivel anno berobbant a köztudatba.

Valkusz Máté formában van és a selejtezőben erre a hétre is beüthette magát. Ellenben Dzumhur kevés salakos meccset tud a háta mögött az idei szezonban.

Mindent egybevetve Máté az élesebb és sikerre éhesebb, a szorzók 2.50 körülről indultak a magyar fiúra,most már az ő oldalán áll a kisebb odds, de nekem így is megvan az érték Valkuszban, az ő továbbjutását várom.

Dzumhur, Damir - Valkusz, Mate: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp