A magyar női kézilabda NBI-ben a Győr és a Fradi versenyfutása folytatódik a bajnoki címért. A Fradinak vannak pótlásai, ahol annyi góllal kell nyerni, amennyivel csak lehet. A Kisvárda ellen 34-23 arányban nyert az FTC. A 21-9-es első félidő nagyon jól nézett ki,d e a 2. játékrészre a Fradi elfáradhatott, így a különbség befagyott. Most is azt hiszem, hogy itt az első játékrészre kell koncentrálni, mert a forgatókönyv hasonló lehet.

Azzal a különbséggel, hogy a Vác más stílusú csapat, mint a Kisvárda. A Vác egy játékos csapat, Szilágyi alatt sem érdekelte a védekezés, most Ottó Katalin alatt sem igazán. Kácsorék támadni szeretnek, nemzetközi porondon is láthattuk, jobb csapatok úgy mennek át a Vácon, mint úthenger a hamisított magnókazikon a 90'-es években.

A Fradi biztos megtolja az első játékrészt, egyrészt azért, mert alapvetően az FTC is játékos csapat, másrészt azért, mert amíg van egy pici sansz a bajnoki címre, tenni kell érte. A Vác ellen lehet játszani, nincs jó kapusa, a védelme gyenge, nem is igazán fogja magát törni szerintem a hazai együttes, mert hétvégén majd a Fehérvár ellen játszik, és ott lehet bebiztosítani a 4. helyet. A Vácnál az lesz a kulcsmeccs, és majd a Móvár elleni 15-ei meccsen lehet búcsúzni Kácsoréknak, akik mennek Debrecenbe, de a a Fehérvár elleni meccset megnyeri a csapat, az már gálameccs lesz, max. presztízs, de tétje nem lesz.

Gólokat szeret dobni a hazai csapat, a támadójátéka nem reménytelen, szóval 10-12 gólnak akkor is ki kell jönni, ha épp rossz napja lesz a hazai együttesnek. A Fradi pedig az első játékrészben még koncentráltan játszik, ereje is lesz talán, így 20-ig simán eljuthat.

Pár éve, amikor a Győr és az FTC hasonló versenyfutást folytatott, akkor azért voltak igencsak 'komoly' eredmények, akkor mutatkozott meg, hogy a Győr és a Fradi, valamint a mezőny között milyen különbségek lennének, ha a két nagy minden egyes meccsén mindent beleadna. Amondó vagyok, lesz minimum 31 gól a félidőben.

Vaci NKSE (n) - Ferencvárosi TC (n): Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp