A nők versenyében az ibériai fővárosban Madridban már a negyeddöntőknél tartunk. Három párosítás már ismert a négy közül. Ebből az általam választott a tunéziai - román csörte lesz.

A korábbi világelső Grand Slam győztes Simona Halep talán mostanra éri utol magát annyira, hogy újra döntő közelbe érjen. A salak az igazi és kedvenc borítása, bár Halep esetében már inkább univerzális teniszezőről beszélünk, aki minden borításon szenzációs teljesítményre képes.

Az eddig a héten a három meccsén mutatott produkció pedig meggyőzőnek tűnt a számomra. A kínai Zheng két szettes legyőzése alapnak számít, de a világranglista második helyét frissen megünneplő Badosát szinte szó szerint a salakba döngölte és állva hagyta, a 6:3,6:1 -es eredményt hozó összecsapásán. Gauff ellen pedig folytatta könnyed játékát és két 6:4 -el került a nyolc közé a román.

Jabeur részéről óriási tett, hogy tunéziaiként oda tudott érni a legjobbak közé és azután fixen ott is maradt, most a TOP10 tagjának vallhatja magát éppen beférve a tízbe. Energikus, lüktető játéka van, aki fejben is jó kezeli a nehéz helyzeteket.

Ám a tőle mutatott három meccs nekem egyáltalán nem volt meggyőző a románéval szemben.

Paolini ellen egy iszonyatosan rossz kezdés után nyert két szettben. Gracheva ellen a második körben pedig 0:6 -ra bukta a középső szettet. Bencic legyőzése megsüvegelendő ezek után, ám itt is döntő szettes, két órán túli meccsen jutott tovább.

Kiindulva a heti teljesítményekből, Halep játéka újra a régi önmagát idézte, Jabeur azonban akadozós összképet mutat, ezáltal azt mondanám, hogy első salakos találkozásukon a keleti szomszédunkat képviselő Halep jut a Madrilena Openen a négy közé!

Jabeur, Ons - Halep, Simona: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp