Mauthausenben két osztrák is összecsap a tizenhat közé jutásért. A Melzer testvérek fiatalabbika, de egyben magasabbika, Gerald, kihagyások és feltámadások után újra ott van a CH mezőnyében, ám a védőszemüveget viselő játékos tenisze kicsit megkopott a 32. életévéhez érve.

Gerald Melzer 2016-2017 -ig járt a csúcson akkor sorozatosan tudott Challenger tornákat nyerni a kemény, gyors és pontos játékával. Most is keményen üt, ám a pontosság már gyakran hiányzik a repertoárjából.

A tavaly őszi dél-amerikai túrája ennek ellenére jól sikerült, sőt Bogotában CH tornát is nyert, tengerszint feletti 2650 méteres magasságon, ahol a játékának kedveztek a körülmények.

Az idei év kezdete sokkal álmosabbra, lagymatagabbra sikeredett. A márciusi Dél-Amerikában megejtett három próbálkozásán egyaránt első körben vérzett el, ráadásul Pereirában sérülés miatt fel kellett adnia Bagnis elleni fellépését. Eddig 3/6 -os mutatóval áll, az itteni első körben, egy salakon formán kívül ütő Gojot könnyedén kapott el, ám most honfitársa Dennis Novak következik, akiről eddig nincsen jó emléke Geraldnak.

Novak jelenleg is fix tagja a sógorok Davis Cup csapatának, 28 évesen ideális korban van.

Masur ellen ő is könnyedén vette az első akadályát két breakelt szettben.

Úgy vélem a kettejük közt meglévő frissebb állapota Novaknak győzelmet hozhat, és azt sem hallgathatjuk el, hogy eddigi két salakos találkozásukat anno mindig neki sikerült győztesen megvívnia. Szerintem csütörtökön is a fiatalabbik osztrák örülhet majd.

Novak, Dennis - Melzer, Gerald: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp