Már a legjobb nyolc közé kerülés a tét Madridban, az év második salakos Masters tornáján, ahol két nextgen játékos találkozik egymással.

Auger-Aliassime rendesen bekezdett az év elején, fél lábbal már az elődöntőben volt Medvedev ellen az Australian Openen, tornát nyert Rotterdamban, majd Marseilleben is döntőzött, aminek eredményeképp top 10-es játékos lett a kanadai. A salakos szezon viszont nem hozott átütő sikert a számára, Marrakechben Molcan, Monte-Carloban Musetti verte az első körben, aztán vállalható vereség Schwartzmantól, majd nagyon simán kikapott Kordatol is Estorilban. Sok a hiba a játékában, elég nagy rizikófaktorral dolgozik, ami a jobb játékosok ellen nem mindig elég.

Sinner is volt már tagja a top 10 elitjének, jelenleg viszont csak a 12. a ranglistán. Hat salakos meccse volt idén, de az mind minőségi ellenfelek ellen, verte Rublevet, Coricot, Madridban a sírból jött vissza Tommy Paul ellen, tegnap viszont simán verte az ausztrál de Minaurt, csak Zverev volt képes megálljt parancsolni neki salakon egy őrült meccsen, Monte-Carloban. Sinner egy fokkal taktikusabban játszik, mint Auger-Aliassime, stabilabbak az alapütései is, és szerintem jobban tudja variálni a játékot, ami a kulcs lehet a győzelemhez. A madridi egy elég magaslati verseny, gyors a pálya, jobban szállnak a labdák, nagy ütőknek ez jobban kedvez, ez is Sinner malmára hajthatja a vizet.

Ez lesz az első tétmeccsük egymás ellen, viszont az biztos, hogy nem az utolsó, a borítás és a stabilitás miatt nálam ez most Sinner győzelem.

Auger-Aliassime, Felix - Sinner, Jannik: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp