A Hoffe hatalmas formaingadozásokon megy keresztül. Nem tudom, hogy mi áll ennek hátterében, esetleg Sebastian Hoeness mester hibái, vagy pedig szimplán a játékosok tehetséges. De az bizonyos, hogy a március-április nem úgy sikerült számukra, ahogy eltervezték.

A Bayern München elleni 1-1 után sorban három vereséget szenvedtek. Nem is az volt a baj, hogy kikaptak, hanem az, hogy fogalmatlan játékot toltak. A Leipzig elleni vereséget meg lehet magyarázni, de a Bochum és a Hertha elleni fiaskót már nem. Még gólt is csak egyet lőttek ezeken a meccseken. Méghozzá kicsoda? Hát persze, hogy David Raum. Az utolsó 8 góljukból 6 gólban benne volt, persze leginkább gólpassz adóként. Ha tehát Raumot kikapcsolják a játékból, akkor a Hoffe játéka meghalt. Persze ez nem könnyű, mert a balhátvéd szerintem az egyik, ha a nem a legnagyobb tehetsége a német focinak. Ha valahol lehet Raum gólpasszt kivenni, azonnal tegyétek is!

A Bayer Leverkusen áll a legjobb helyzetben a fennmaradó két Bajnokok Ligája pozícióért. Az utolsó fordulóban a Freiburg ellen játszanak hazai pályán, szóval itt most nem hibázhatnak, mert akkor a Leipzig egy hajrával, a Freiburg pedig a szokásos masszív játékával kipöckölheti a sajtot a szájukból. A hullámzó játék náluk is megfigyelhető, láthatóan akadozik és fárad a támadójáték így év végére, de még mindig az átlag feletti az attacking powerjük.

Figyelemmel arra, hogy ez a meccs csak a vendégek szempontjából fontos, míg a hazaiaknál Hoeness mester renoméja a tét, így elképzelhetőnek látok egy gólokról szóló meccset. Az első félidő két gólja nekem tetszik, mert a Leverkusen fizikális felkészültsége szerintem kicsit hiányos, a második félidei játéka nekem általában nem tetszik. Szóval az első félidőben látom a lehetőséget a gólokra, és Raum gólpasszára.

TSG Hoffenheim - Bayer Leverkusen: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp